Patikinu - kepsniai gaunasi sultingi ir minkšti, tik svarbiausia neperkepti ir bus tobuli :)
- 2 vištienos krūtinėlių;
- 1 kiaušinio;
- džiūvėsėlių;
- 5-6 vyšninių pomidorų;
- ~80g fermentinio sūrio;
- dž.čiobrelio;
- druskos, juodųjų pipirų;
- Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausite 4 kepsnius. Kiekvieną apibarstykite dž.čiobreliu, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Viename dubenėlyje išplakite kiaušinį, į kitą - suberkite džiūvėsėlius.
- Vištienos kepsnius merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min., arba kol kepsniai iškeps.
Skanaus ;)
patarimas: pasigaminkite džiūvėsėlius patys - ir vaizdas, ir skonis daug geresnis. Imkite 2 formines batono riekeles, pasmulkintas sumeskite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, palikite atvėsti. Tuomet įpilkite arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir džiūvėsėliai paruošti šiam patiekalui.
Gyvenime nebepirksiu džiuvėsėliu ir kaip anksčiau nedaėjo pačiai pasidaryt užtrunki kelias minutes o skonis ir vaizdas tikrai nepalyginsi :) ačiū už nuostabius receptus ir idėjas :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma, kad užsukat ;)
Panaikintikartais per tą tingėjimą ir įprotį viską nusipirkti, daug puikių dalykų nepasidarom, bet nieko su laiku pasitaisysim :)