Paprasčiau ir nebūna, kai viską sudedi į vieną kepimo skardą, pašauni į orkaitę ir ramiai dirbi kitus darbus ar ilsiesi, kol viskas iškeps :)
- 1,5 kg šviežio triušio (naudojau "Lapino puotos");
- 2 a.š. džiovintų čiobrelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 2 didesnių burokėlių;
- 4 morkų;
- 2 svogūnų;
- 5-6 skiltelių česnako;
- dviejų didelių saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 400 ml vištienos sultinio;
- Triušį nusausinkite ir supjaustykite dalimis. Kiekvieną gabalėlį apibarstykite čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Į gilesnę kepimo skardą dėkite supjaustytus pusžiedžiais svogūnus, stambiais gabalėliais nuluptus burokėlius ir morkas, griežinėliais - česnako skilteles. Tada išdėliokite triušienos gabalėlius, užpilkite vištienos sultiniu, uždenkite folija.
- Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
- Išimkite skardą iš orkaitės ir ant viršaus suberkite žirnelius (nuo sultinio karščio jie greitai atsileis).
Skanaus ;)