2017 m. rugsėjo 29 d., penktadienis

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU ŠPINATŲ IR GRIETINĖLĖS PADAŽU

Daugelį atbaido vištienos krūtinėlės, nes pasak jų, gaunasi "sausas" patiekalas. Jei tik jos neperkepsite, ji bus sultinga ir skani, štai ir visa "paslaptis" :) Be to, man patinka, kad ji greitai paruošiama ir virtuvėje nesugaištama daug laiko.


4 porcijoms:
  • 2 vnt. vištienos krūtinėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų apvoliojimui;
  • 200 g pievagrybių;
  • nedidelio gabalėlio poro;
  • gabalėlio sviesto;
  • 1 galvutės česnako;
  • 200 g grietinėlės;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų (nebūtinai);
  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais ir apvoliokite miltuose.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pievagrybius ir kepkite tol, kol nugaruos skystis. 
  4. Tuomet dėkite pjaustytą porą, kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Berkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Šiek tiek pakepkite (stebėkite, kad česnakas nesudegtų). Pilkite grietinėlę, jai užvirus, sudėkite špinatus. Kai jie "sukris", pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, sudėkite vištienos krūtinėles ir pakaitinkite porą minučių.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


2017 m. rugsėjo 19 d., antradienis

KARALIŠKOS SALOTOS SU JŪROS GĖRYBĖMIS

Visada raskite laiko pasilepinti skaniu maistu, gamintu su meile. Ir jokių - nemoku, neturiu laiko ir pan. Aš labai rimtai! Nes reikia visai nedaug, kad vakarienė būtų be proto skani ir sukeltų tik gerus atsiliepimus :)
VIČI produktai tam pasitarnaus labai puikiai :)


4 porcijoms:
  • 400 g Viči karališkų nevirtų krevečių;
  • 400 g Viči šaldytų midijų;
  • 400 g Viči šaldytų mažų aštuonkojų;
  • 300 g mėgstamų salotų;
  • 300 g vyšninių pomidorų;
  • nedidelio gabalėlio agurko;
  • 1 avokado;
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
  • čiabatos duonelės;
  • 1 mažos skiltelės česnako;
  • žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų;
  • druskos;
padažui:
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1-2 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • 2 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Visas jūros gėrybes palikite natūraliai atitirpti. Nuo krevečių nulupkite kiautus ir palikite uodegėles.
  2. Padažui skirtus ingriedientus sumaišykite dubenėlyje (padažas turi gautis saldžiarūgštis).
  3. Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Užpilkite karštu vandeniu, palaikykite apie 10 sekundžių ir nupilkite vandenį.
  4. Salotas nuplaukite, pomidorus perpjaukite per pusę, agurką supjaustykite gabalėliais.
  5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite karališkas krevetes. Užberkite aitriųjų paprikų iš šiek tiek druskos. Kepkite po keletą minučių, kol krevetės iškeps. Perdekite ant lėkštės išklotos virtuviniu popieriumi.
  6. Midijas ir aštuonkojus iškepkite taip pat atskirai, pagardindami tik žiupsneliu druskos. Bei perdėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio.
  7. Čiabatos duonelę supjaustykite griežinėliais, apskrudinkite sausoje keptuvėje ir iš abiejų pusių patrinkite česnako skiltele.
  8. Lėkštėse išdėliokite salotas, pomidorus, agurką, keptas jūrų gėrybes, griežinėliais pjaustytą avokodą, mėlynąjį svogūną, užpilkite padažu ir šalia padėkite čiabatos riekeles.
Skanaus ;)



2017 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

MINI PICOS SU DARŽOVĖMIS IR ANTIENA

Be galo skanios mini picos, kurios puikiai tiks ir užkandžių stalui, ir mažiesiems į pietų dėžutę.


36 vnt.:
  • 500g šaldytos bemielės tešlos (6 lapeliai);
  • 250 g rūkytos antienos file (naudojau "Ktichen me");
  • 1 paprikos;
  • 36 gabalėlių marinuotų agurko;
  • 36 griežinėlių pievagrybių;
  • 36 griežinėlių juodųjų alyvuogių;
  • patepimui - Mango majo majonezo (ar pasirinktinai kito jūsų mėgstamo majonezo, pomidoro padažo);
  1. ~60-80 g fermentinio sūrio;
  2. Atšildykite tešlos lapelius ir kiekvieną lapelį supjaustykite į 6 gabalėlius.
  3. Sudėkite į kepimo skardą išteptą kepimo popieriumi. Kiekvieną gabalėlį patepkite Mango majo majonezu. 
  4. Dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą papriką, antienos krūtinėlę, išdėliokite marinuotų agurkėlių, pievagrybių ir alyvuogių griežinėlius, ant viršaus užberkite smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį.
  5. Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min., arba tol, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)



2017 m. rugsėjo 4 d., pirmadienis

LAPINIŲ SALOTŲ "KALE" ČIPSAI

Kas be ko, tai sveikas užkandis ir puikus būdas sunaudoti likusias salotas. Šie čipsai labai universalūs, nes galite eksperimentuoti su savo mėgstamais prieskoniais.


  • 100 g lapinių salotų "Kale";
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, grūstų aitriųjų paprikų;
  1. Iš salotų išpjaukite lapkočius, supjaustykite gabalėliais, nuplaukite ir gerai nusausinkite (tam idealiai tiks salotų džiovyklė. Kitu atveju, sudėkite ant popierinio rankšluoščio ir palaukite, kol apdžius).
  2. Sudėkite į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, aitriosiomis paprikomis, išmaišykite ir kepkite 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba tol, kol taps traškios.
Skanaus ;)

Patarimas: sudėkite kuo plonesniu sluoksniu, nes kitu atveju kepimo metu vis prasklaidykite ir vartykite salotas, kad išgaruotų drėgmė ir jos apskrustų.



ŠILTOS DARŽOVIŲ IR LĘŠIŲ SALOTOS

Maistingos ir šiltos salotos, tokiomis mėgautis ir mėgautis. Daržovių galite pridėti įvairiausių, kokias tik mėgstate ;)


2 porcijoms:
  • 100 g lapinių salotų "Kale";
  • 3 nedidelių morkų;
  • 2 nedidelių jaunų cukinijų;
  • 240 g virtų arba konservuotų lęšių;
  • ~30 g riešutų ir sėklų mišinio salotoms;
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių ir raudonėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas. Pakepkite keletą minučių.
  2. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir pasmulkintas kale salotas (iš kurių patartina išimti lapkotį). Kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
  3. Galiausiai sudėkite lęšius, prieskonius, išmaišykite ir pakepkite dar apie 1 min. 
  4. Išjunkite ugnį, suberkite riešutų ir sėklų mišinį, išmaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)

2017 m. rugsėjo 1 d., penktadienis

UŽKANDŽIŲ DĖŽUTĖ: SUMUŠTINIAI SU DARŽOVĖMIS IR ANTIENA

Artėjant mokslo metams, ne viena mama ar studenčiokas suka galvą, ką skanaus įsimesti į  užkandžių dėžutę. Nepatingėkite namuose pasigaminti skanaus sumuštinio, dar pridėkite saujelę mėgstamų riešutų, bananą ar obuolį ir patikėkite, skrandis tikrai bus už tai jums dėkingas :)


 4 porcijoms:

  • 100 g karštai rūkytos antienos file su oda (naudojau "Kitchen me");
  • 4 mėgstamų bandelių;
  • 100 g sūrio užtepėlės;
  • špinatų lapelių;
  • 1 agurko;
  • 1 pomidoro;
  • 3 ridikėlių;
  • 8 plonai pjaustytų sūrio riekelių;
  1. Bandeles perpjaukite išilgai ir kiekvieną pusę ištepkite sūrio užtepėle.
  2. Išdėliokite špinatų lapelius, pjaustytą antienos file, pomidoro, ridikėlių griežinėlius, agurko riekeles (pjaustytas daržovių skustuku), sūrio riekeles, uždenkite bandelės pusele. 
  3. Susukite į popierinį sumuštinių maišelį ar kepimo popierių, perpjaukite pusiau ir sudėkite į priešpiečių dėžutę.
Skanaus ;)