2018 m. sausio 28 d., sekmadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ CITRINOS IR MEDAUS MARINATE

Citrinų ir medaus marinatas ypač tinka vištienos krūtinėlei. Be to tai yra lengvas maistas jūsų skrandžiui.


2 porcijoms:
  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 3 skiltelių išspausto česnako;
  • 0,5 išspaustų citrinos sulčių;
  • tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 v.š. skysto medaus;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
garnyrui:
  • 1 nedidelio brokolio;
  • 2 morkų;
  • 2 v.š. sezamų aliejaus;
  • šlakelio vandens;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai.
  2. Marinatui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir sudėkite vištienos krūtinėlės (galite marinuoti ir krepšelyje). Laikykite šaldytuve 1-2 val. 
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių po keletą minučių kepkite vištienos krūtinėlės.
  4. Garnyrui: brokolį suskirstykite mažesniais gabalėliais, jei reikia perpjaukite. Morkas pjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų, dėkite daržoves, pakepkite keletą minučių, tuomet įpilkite šlakelį vandens ir patroškinkite kol daržovės suminkštės, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
Viską patiekite lėkštėje ir skanaus ;)


2018 m. sausio 24 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTA MENKĖS FILE SU DARŽOVĖMIS

Greitai vakarienei pasiruošimo reikia visai nedaug. Iš vakaro išsiverdate bulves ir leidžiate natūraliai atitirpti menkei. O sekančią dieną belieka viską pašauti į orkaitę ir po 20 min. vakarienė paruošta :)



4 porcijoms:
  • 500 g "Viči" ledjūrio menkės file be odos;
  • 4 virtų bulvių su lupenomis;
  • 2 pomidorų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 170 g marinuotų pievagrybių;
  • saujelės juodųjų alyvuogių;
  • 0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  1. Kepimo indą ištepkite aliejumi. 
  2. Išdėliokite griežinėliais pjaustytas virtas bulves, pomidorus, česnako skilteles. Sudėkite pievagrybius ir juodąsias alyvuoges. Pagardinkite viską druska, džiovintais bazilikais, užberkite dalį rūkytos raudonosios paprikos.
  3. Menkės file supjaustykite vienodais gabalėliais, iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir rūkyta paprika. Sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. 
  5. Išėmę iš orkaitės, užberkite petražolių, apšlakstykite citrinos sultimis ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)


2018 m. sausio 23 d., antradienis

UŽTEPELĖ SU PAŠTETU

Jei pritrūksite idėjų, būtinai pasitarkite su antrąja puse. Ne veltui sako, kad dvi galvos, tai - ne viena ;))) Būkite tikri, kad tuomet gimsta puikios ir gardžios idėjos. Taip nutiko ir šį kartą, kai vienas įvardino vieną ingridientą, kitas - antrą ir finale - oplia super skani užtepėlė :)


6 sumuštiniams (priklausys nuo riekelių dydžio):
  • 150 g "Lapino puotos" antienos pašteto arba jūsų mėgstamo;
  • nedidelio gabalėlio mėlynojo svogūno;
  • 2 nedidelių marinuotų agurkėlių;
  • 2 a.š. majonezo (galite keisti natūraliu jogurtu);
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 6 skrudintų batonų riekelių su sėklomis;
  1. Į dubenėlį sudėkite paštetą, smulkiai pjaustytą svogūną, agurkėlius, dėkite majonezą, suberkite krapus, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Paruoštą užtepėlę tepkite ant paskrudintų batono riekelių.
Skanaus ;)

2018 m. sausio 13 d., šeštadienis

NAMINĖ PICA SU RŪKYTOMIS DEŠRELĖMIS IR DARŽOVĖMIS

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga :)


2 didelėms picoms:

tešlai:
  • 2 stiklinių miltų;
  • 0,5 stiklinės šilto vandens;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
įdarui:
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 4 v.š. grietinės arba majonezo;
  • 0,5 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 150 g karštai rūkytų "Kitchen me" antienos lazdelių arba jūsų mėgstamų dešrelių;
  • 150-200 g vyšninių pomidorų;
  • 1 nedidelės raudonosios paprikos;
  • ~10 pievagrybių;
  • žiupsnelio pjaustytų marinuotų jelapeno pipirų (nebūtinai);
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių ir raudonėlių;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
  1. Tešlai visus išvardintus ingridientus sumaišome dubenyje ir išminkome tešlą.
  2. Tuomet tešlą daliname į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuojame stačiakampio formos gabalėlį, dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir paliekame kambario temperatūroje pakilti apie 15 min.
  3. Ant kiekvienos pakilusios tešlos po 2 v.š. pomidorų padažo ir 2 v.š. grietinės arba majonezo. 
  4. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
  5. Ištraukiame apkeptas picas ir ant kiekvienos dėliojame plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, griežinėliais rūkytas dešreles, vyšninius pomidorus, raudonąją papriką, pievagrybius. Užberkite džiovintus prieskonius, jelapeną ir tarkuotą fermentinį sūrį.
  6. Pašaukite kepti į orkaitę tol, kol picos iškeps ir sūris gražiai apskrus.
Skanaus ;)

2018 m. sausio 1 d., pirmadienis

PUSRYČIAI: KEPTI KIAUŠINIAI SU PIENIŠKOMIS TRIUŠIENOS DEŠRELĖMIS

Šie pusryčiai neapsunkins jūsų skrandžio. Pieniškos triušienos dešrelės tikras energijos šaltinis. Mažiesiems sumažinkite porcijų kiekius ir jie tikrai liks patenkinti skoniu ;)


2 porcijoms:
  • 160 g (7 vnt.) pieniškų triušienos dešrelių;
  • 2 lauro lapelių, 4 juodųjų pipirų;
  • 4 kiaušinių;
  • pomidoro, agurko ir kelių ridikėlių;
  • kreminio balzamiko acto;
  • žiupsnelio pjaustytų svogūnų laiškų ir krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Puode užvirkite vandenį, įdėkite lauro lapelius, juoduosius pipirus ir sudėkite virti dešreles kelioms minutėms.
  2. Kiaušinius iškepkite keptuvėje.
  3. Lėkštėje išdėliokite supjaustytas daržoves, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite kreminiu balzamiko actu. Šalia dėkite iškeptus kiaušinius, užberkite svogūnų laiškų, krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų ir galiausiai dėkite išvirtas dešreles.
Skanaus ;)