Pavasariu kvepiantis patiekalas. Daržovės visuomet suteikia gerą skonį ir be abejonės puikų vaizdą :)
2 porcijos:
- 500 g (2 vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
- 250 g šviežių smidrų;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 4-6 vnt. virtų šviežių bulvyčių;
- gabalėlio sviesto;
- 1 a.š. medaus;
- šlakelio tiršto balzamiko acto;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite įstrižai ir dėkite odele žemyn į šaltą keptuvę. Kepkite ant silpnos ugnies tol, kol odelė apskrus, tuomet apverskite ir dar kepkite keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti.
- Smidrus galite paruošti dviems būdais: nupjaukite kietus smidrų galus, perpjaukite per pusę, sudėkite į pasūdytą verdantį, pavirkite keletą minučių (tik neperverkite) ir perdėkite į indą su šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Arba iš karto dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite ant silpnos ugnies kol suminkštės, bet išliks traškūs.
- Galiausiai padidinkite ugnį, sudėkite pomidoriukus, nuolat vartant kepkite, kol jie apskrus. Sudėkite sviestą, medų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
- Bulvytes taip pat apskrudinkite keptuvėje.
- Viską išdėliokite lėkštėje ir apšlakstykite balzamiko actu.
Skanaus ;)