2012 m. gruodžio 24 d., pirmadienis
2012 m. gruodžio 18 d., antradienis
KALĖDŲ SENELIS SLAPUKAS 2012 ;)
Likau be žado, kai sekmadienio rytą per pūgą pas mane atkeliavo Kalėdų senelis slapukas - DOVILĖ.
Ji pasirodo buvo tokia slapukė, kad turėjau klausti organizatorės Viktorijos iš http://receptumedis.lt/ kam turėčiau padėkoti ;)
Ji pasirodo buvo tokia slapukė, kad turėjau klausti organizatorės Viktorijos iš http://receptumedis.lt/ kam turėčiau padėkoti ;)
Iš susijaudinimo atrodo tikrai dėkojau, bet dar kartą tariu nuoširdų AČIŪ už nuostabią dovanėlę! ;)
Bei didžiulė padėka Viktorijai už kalėdinę atrakciją :)
2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis
VAIŠĖS, UŽKANDĖLĖS ŠVENTEI
Mano atostogų metu draugė-kolegė ištraukė burtus už mane ir taip "netikėtai" tapau viena iš vakarėlio organizatorių :)) Susirinkimų metu savo iniciatyva prisiėmiau atsakomybę už maisto gamybą ir vaišių dekoravimą. Meniu ir dekoracijos keitėsi ne kartą, bet rezultatu likau patenkinta ir svarbiausia tai įvertino kolegos ;)
Kadangi mūsų buvo ne tiek ir mažai, sumasčiau, kad geriausias variantas bus švediškas stalas. O kad įtikti visų skoniams, ant kortelių surašiau užkandėlių idėjas, taip palikdama vietos ir savo improvizacijoms :)
- vištiena su majonezu ir krapais;
- kepti pievagrybiai, druska, juodieji pipirai, šv.čiobreliai;
- krabų mėsa;
- užtepėlė: philadelphia sūris, majonezas, rūkyta lašiša, šv.petražolės;
- smulkiai tarkuoti virti burokėliai, citrinos sultys, druska, majonezas;
- vyšniniai pomidorai, šv.baziliko lapelis, mocarelos sūrio rutuliukai;
- forminis ir prancūziškas batonai paskrudinti orkaitėje;
- tepamas varškės sūrelis sumaišytas su majonezu;
- tarkuotas fermentinis sūris, išspaustas česnakas ir sumaišyta su majonezu;
- saldi dovanėlė-padėka kolegai;
idėjos ir šaltiniai iš įvairių blogų
2012 m. gruodžio 4 d., antradienis
CHORIZO DEŠROS IR SVOGŪNŲ TROŠKINYS*
Aš neturiu "mados" susiplanuoti iš vakaro kitos dienos vakarienės meniu. Dažniausiai po darbo permetu mintyse ką turiu ir ką norėtųsi įdėti į skrandį, "atkuriu" kažkur matytus receptus, pasiskaitau ir šuoliuoju į virtuvę.
Šį kartą draugas, pasinaudojęs akcija, nupirko chorizo dešros su tendencija, kad bus ant sumuštinių. Tik paragavus ir pažiūrėjus į etiketę supratau, koks čia gėris ;) Vat tuomet ir buvo nuspręsta, kad tai bus vienas iš vakarienės ingridientų ;)
- 200g chorizo dešros;
- sauja luptų mažesnių svogūnėlių;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 raudonos aitriosios paprikos;
- 400g konservuotų pomidorų (gali būti smulkinti);
- dž.bazilikų, druskos, žiupsnelis cukraus;
1. Saują luptų svogūnėlių kepkite kepimo inde, kol jie pagels.
2. Tuomet sudėkite smulkintas česnako skilteles ir aitriąją papriką be sėklų ir supjaustytą chorizo dešrą ir kepkite 2min.
3. Tada suverskite konservuotus pomidorus ir įpilkite šiek tiek karšto vandens. Pagardinkite prieskoniais.
4. Uždengę troškinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min. Jei reikės, įpilkite karšto vandens.
Patiekite su bulvių koše.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"
2012 m. lapkričio 20 d., antradienis
LAŠIŠA SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS
Taip paprasta paruošti lengvą ir skrandžio neapsunkinančią vakarienę. Išbandykite ;)
- 2 a.š. skysto medaus;
- 4 a.š. Dižono garstyčių;
- 3 v.š. baltojo vyno acto;
- pusę puodelio alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 1 vidutinio svogūno;
- 1 puodelio šviežių batono trupinių;
- 4 gabalėliai lašišos file;
- pundelis žaliųjų šparaginių pupelių;
1. Pirmiausiai pasiruoškite padažą, t.y į indelį sudėkite medų, garstyčias, supilkite actą, alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei viską gerai išplakite.
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudekite į skardą. Ant viršaus užpilkite 2 šauktus padažo ir sumaišykite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5min.
3. Blenderio pagalba susimalkite šviežių batono trupinių (2-3 riekelės) ir įpilkite 1 šauktą padažo. Išmaišykite.
4. Ant lašišos gabalėlių užpilkite 1 šaukštą padažo, paskirstykite rankos pagalba ir ant viršaus dėkite batono trupinius. Pagardinkite šiek tiek druska ir juodaisiais pipirais.
5. Svogūnus skardoje šiek tiek pastumkite į šonus ir dėkite lašišą. Kepkite apie 10min.
6. Pasūdytame vandenyje virkite šparagines pupeles apie 4min., kad išliktų traškios. Prieš dedant į lėkštę gerai nuvarvinkite ir užpilkite šiek tiek padažo. Patiekite kartu su lašiša.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis
PITOS
Čia labiau idėja vakarienei ir beje labai puiku patiekti, kai atvyksta draugai. Užtruksite tikrai trumpai ir visą laiką galėsite skirti bendravimui ;)
- pitų;
- mėgstamų dešrelių pakeptų su svogūnais;
- pekino salotų ir agurkų;
- padažo: 3v.š. grietinės, 3v.š. majonezo, 2-3skiltelės išspausto česnako, citrinos sulčių, krapų;
1. Prieš patiekiant pitas pepjauskite pusiau ir pašildykite. Įdarą dėkite tokiu eiliškumu, kaip jums patinka ;)
Skanaus ;)
2012 m. lapkričio 10 d., šeštadienis
2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis
KIAULIENA SU GERVUOGIŲ PADAŽU
Puikiai derantis gervuogių padažas - jis šiek tiek ir saldokas, ir rūgštokas. O paruošti tikrai nesudėtinga ;)
- 2 v.š. nesūdyto sviesto;
- 2 dideli raudonieji svogūnai;
- 30 ml raudonojo vyno acto;
- 30 g rudojo cukraus;
- ~ 100-150g gervuogių;
- 5 kiaulienos nugarinės kepsnių;
- druskos, juodųjų pipirų.
1. Ant gervuogių užberkite rudąjį cukrų ir actą.
2. Ištirpdykite 1 v.š. sviesto puode ir sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepkite apie 8min. Tuomet sudėkite gervuogės ir dar virkite apie 10min. kol padažas sutirštės.
3. Nugarinės kepsnelius pagardinkite druska ir pipirais.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių ir patiekite su gervuogių padažu.
Skanaus;)
p.s. vietoj nugarinės naudojau gryną sprandinę be jokių riebaliukų. Ir nepamirškite ragauti padažo bei skonį pasireguliuoti pagal savo skonio receptorius:)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis
KEPTA VIŠTIENA SU KARIU
Už šio recepto pasidalinimą dėkinga kolegei Eglutei. Greita ir skanu ;)
- 6 vištienos blauzdelės;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 1 a.š. kario;
- 6 v.š. pomidorų padažo;
- 3 v.š. aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Smulkiai supjaustykite česnaką arba išspauskite ir sumaišykite visus ingridientus skirtus marinatui.
2. Marinatu įtrinkite blauzdeles ir palikite keletui valandų arba tiek kiek turite laiko.
3. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min. arba kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)
šaltinis iš kolegės ;)
2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis
PUPELIŲ SALOTOS SU AVOKADU
Nuostabios salotos prie mėsos, greitai ir lengvai paruošiamos. Nesibaiminkite, kad į receptą neįeina aliejus, jį kompensuoja avokadas. Išbandykite ;)
- 2 skardinės konservuotų pupelių;
- 1 avokado;
- saujelė pjaustytų svogūnų laiškų;
- saujelė pjaustytų petražolių;
- citrinos sulčių (laimo);
- druskos;
1. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir perplaukite vandeniu. Suberkite į dubenį.
2. Sudėkite juostelėmis supjaustytą avokadą bei supjaustytus svogūnų laiškus ir petražoles, supilkite citrinos sultis. Pagardinkite druska ir išmaišykite.
Skanaus ;)
šalitinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. lapkričio 1 d., ketvirtadienis
KEPTA VIŠTA SU 40 ČESNAKO SKILTELIŲ
Darbo įdėsite itin minimaliai ir galėsite puikuotis labai skania bei sultinga vištiena;)
- 40 česnako skiltelių;
- 1 višta;
- 2 v.š. sviesto (kambario temperatūros);
- druskos ir juodųjų pipirų;
- 6 šakelės šviežių čiobrelių;
1. Nulupkite česnako skilteles.
2. Į skardą dėkite gerai nusausintą vištą ir ištrinkite šaukštu sviesto. Iš abiejų pusių pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Suriškite vištos kojeles.
3. Aplinkui išdėliokite česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir likusį vieną šaukštą sviesto (galite ir du, nuo to tik dar skaniau).
4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60min. keletą kartų aplaistydami susidariusiu padažu.
5. Iškepusią vištą palikite pastovėti apie 10min. ir tada valgykite.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. spalio 28 d., sekmadienis
ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ IR SŪRIO SRIUBA
Sriubos pirmą kartą paragavau per komandos renginį. Tuomet kolektyvą suskirstė į keturias grupeles, ėjome į virtuvėlės, kuriose radome receptą ir produktus. Nebuvo paprasta gaminti didelį kiekį sriubos, nes nurodytus kiekisu teko dauginti iš 7 kartų :) Tada ir suvokiau, kokį milžinišką darbą atlieka valgyklose dirbančios virėjos ;)
- 2 morkos;
- 2 salierų stiebai;
- 2 vidutiniai svogūnai;
- 2 česnako skiltelės;
- 800g žiedinių kopūstų;
- 200g čederio sūrio;
- 2 kubeliai vištienos arba daržovių sultinio;
- 1 šaukštelis angliškų garstyčių;
- druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
1.Supjaustykite saliero stiebus, morkas storais griežinėliais, stambiai sukapokite svogūnus, česnaką taip pat griežinėliais, žiedinį kopūstą - 1,5 storio griežinėliais.
2. Ant vidutinio karščio užkaiskite puodą ir įpilkite 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Suberkite visus supjaustytus produktus ir išmaišykite. Pridengę troškinkite apie 10min., kol morkos suminkštės, bet dar išlaikys formą, o svogūnai pagels.
3. Sultinio kubelius užpilkite 1,8 l verdančio vandens ir supilkite ant daržovių.
4. Sriubą gerai išmaišykite, užvirkite ir sumažinę karštį, uždengę virkite apie 10min.
5. Nukelkite puodą nuo ugnies. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, sudėkite sūrį ir garstyčias. Blenderio pagalba sutrinkite sriubą iki vienalytės masės.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Oliverio ministerija"
2012 m. spalio 27 d., šeštadienis
AVOKADŲ UŽTEPĖLĖ (GUACAMOLE)
Nuostabi užtepėlė ir labai greitai dingsta nuo stalo ;) Greita, paprasta ir puiki užkandėlė vakarėliui. Tik būtinai naudokite gerai prinokusius avokadus.
- 3 gerai prinokę avokadai;
- 2-3 v.š. grietinės;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 1 laimo sulčių;
- druskos;
- kukurūzų traškučių NACHOS;
1. Iš avokadų išimkite kauliuką ir šaukšto pagalba minkštimą dėkite į dubenį. Sudėkite išspaustas česnako skilteles, grietinę, laimo sultis ir druską. Blenderio pagalba viską gerai sutrinkite.
2. Valgykite su nachos traškučiais.
p.s. laimo sulčių ir česnako kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Skanaus ;)
šaltinis iš "kolegų" :)
2012 m. spalio 23 d., antradienis
KUSKUSO KEPSNELIAI
Žinoma, tokius kepsnelius valgiau, kai namuose buvau viena ;) Nes karts nuo karto norisi kažko paprasto, lengvo ir vegetariško :) Tai gali būti puikiu užkandžiu ar garnyru.
- 200g kuskuso;
- 2 kiaušiniai;
- pundelis šviežių bazilikų;
- druska, juodieji pipirai;
- alyvuogių aliejus;
1. Kuskusą užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.
2. Tuomet į kruopas supilkite išplaktus kiaušinius, supjaustytus bazilikus, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
3. Kepsnelius kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. spalio 21 d., sekmadienis
LAŠIŠA SU ŠPARAGAIS
Oliverio receptai nuostabūs, tai manau patvirtins išbandžiusieji. Šį kartą didelių pastangų nereikalaujantis patiekalas ir be galo skanus ;)
- 5 lašišos gabalėliai;
- pundelis šparagų (žaliųjų arba baltųjų);
- pundelis šviežių bazilikų;
- 1 raudonasis čili pipiras;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 4 ančiuviai ir jų aliejaus;
- 4 nedideli pomidorai;
- 1 citrina;
- 5 rūkytos kiaulienos šoninės juostelės;
- druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
1. Nupjaukite šparagų sukietėjusius galiukus arba nuskuskite skustuku.
2. Imkite skardą ir sudėkite šparagus, plėšytus bazilikus, griežinėliais pjaustytą čili pipirą. Išspauskite česnako skilteles, ančiuvius perplėškite į kelias dalis, įpilkite jų aliejaus, pasmulkinkite pomidorus, sudėkite lašišos gabalėlius, viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite rankomis.
3. Lašišą sudėkite odele į viršų. Citriną perpjaukite į keturias dalis ir išdėliokite kepimo formos kraštuose.
4. Kepkite apie 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~15min. Išimkite skardą, apliekite lašišą susidariusiomis sultimis, tuomet ant jos uždėkite po juostelę kiaulienos šoninės ir kepkite kol ji apskrus.
Skanaus ;)
šaltinis iš laidos "Jamie's 30 Minute Meals"
2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis
KEPTOS VIŠTIENOS KULŠELĖS
Ir vėl jokių ilgų prieskoniavimų, viskas paprastai ir greitai. Ar gi ne puiku? ;)
- 6 vištienos kulšelės;
- 1 žaliosios citrinos nutarkuota žievelė;
- 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
- 1 a.š. grūstos čili paprikos;
- druskos, j.pipirų;
1. Indelyje sumaišykite citrinos žievelę, papriką, druską ir juoduosius pipirus. Gautu mišiniu įtrinkite vištienos kulšeles.
2. Kulšeles pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 min. Po to apverskite ir kepkite kol gražiai apskrus ir bus iškepusios.
Skanaus ;)
p.s. salotoms supjausčiau pusę raudonojo svogūno, išspaudžiau pusę žaliosios citrinos sulčių, pagardinau druska, juodaisiais pipirais ir įpyliau aliejaus. Svogūnai pasimarinavo, kol kepė vištiena. Prieš pat pateikimą sumaišiau su padažu ir patiekiau prie kulšelių.
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis
VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU VYNO IR SVIESTO PADAŽU
Juk iš tiesų nuostabu, kai vakarienei paruošti nereikia skirti daug laiko. Viso labo pusvalandis ir jūs mėgaujatės puikia vištiena su nuostabiu padažu. Beje, tokiu būdu galite kepti kalakutieną bei kiaulieną ;)
- 6 vištienos file gabalėliai;
- ~50g miltų;
- druskos, juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus kepimui;
- 170ml baltojo sauso vyno;
- 2 v.š. sviesto;
- sauja pjaustytų petražolių;
1. Vištienos file perpjaukite išilgai ir taip gausite plonesnius gabalėlius. Šiek tiek pamuškite arba delno pagalba arba plaktuko lygiąja dalimi. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. File apvoliokite miltuose ir nupurtykite. Kepkite iš abiejų pusių po 1-3min., kol gražiai apskrus.
3. Į keptuvę supilkite vyną ir kaitinkite apie 4min. Kai vyno sumažės per pusę, sudėkite vištieną, trumpai pakaitinkite ir apverskite gabalėlius. Išjunkite ugnį. Sudėkite sviesto gabalėlius ir pjaustytas petražoles. Atsargiai maišykite, kol sviestas ištirps.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis
LAŠIŠA SU MANGO
Patariu iš karto nusipirkti gerai prinokusį mango, tuomet bus tik dar skaniau ;)
- 4 lašišos gabalėliai su oda;
- 1 mango;
- pundelis kalendrų (naudojau petražoles);
- 0,5 a.š. grūstos čili paprikos dribsnių;
- ~50ml augalinio aliejaus;
- 2 v.š. laimo sulčių;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Nuo mango nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais, suberkite supjaustytas kalendras (petražoles), papriką, supilkite laimo sultis ir aliejų, pagardinkite druska ir išmaišykite.
2. Įkaitinkite grilio keptuvę ir patepkite ją aliejumi.
3. Lašišos gabalėlius aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Dėkite į keptuvę odele žemyn ir kepkite 4-6min., po to apverskite ir vėl kepkite 4-6min. Kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio.
4. Ant iškeptų gabalėlių dėkite mango ir valgykite.
p.s. jei mango nepakankamai prinokęs, laimo sulčių nepilkite, nes bus per rūgštu.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis
2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis
KREVEČIŲ SRIUBA SU ŠV.KUKURŪZAIS IR BAZILIKAIS
Ne visi mėgsta jūros gėrybes, bet kas jas dievina, tam patiks ši sriubytė ;)
- 1 v.š. sviesto;
- nedidelio svogūno;
- 1,5 vidutinio dydžio bulvių;
- pusę šviežios kukurūzų burbuolės;
- 450g su kiautais šaldytų krevečių;
- 0,5 l pieno;
- 100-150ml vandens;
- saujelė šviežių bazilikų;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Atšildykite krevetes ir išlukštenkite.
2. Puode išlydykite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Vis pamaišydami kepkite apie 6min.
3. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, nuo kukurūzų burbuolės nupjaustytus kukurūzus bei pačią burbuolę. Užpilkite pienu ir vandeniu. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
4. Atidžiai stebėkite, kol užvirs, kad pienas neišbėgtų per puodo kraštus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol išvirs bulvės.
5. Keletą bulvių sutrinkite šaukštu, kad sriuba būtų tirštesnė. Sudėkite krevetes ir pavirkite apie 1 min. arba tol, kol jos sušils. Išjunkite ugnį ir suberkite supjaustytus šviežius bazilikus.
P.s. galite naudoti išlukštentas šv.krevetes, bet tuomet jas įdėjus į sriubą reikėtų pavirti 3-5min.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis
TILAPIJA SU GRAŽGARSTĖMIS, KAPARĖLIAIS IR POMIDORAIS
Gaminimui užtruksite apie 10min. Nuostabu ar ne?;) Be to padažiukas prie žuvytės labai patiko.
- 2 tilapijų file;
- 60ml vandens;
- 2 vidutinio dydžio pomidorų;
- žiupsnelis grūstų aitriųjų paprikų;
- 50g gražgarsčių;
padažui: 2v.š. sviesto, 1 v.š. kaparėlių, citrinos sulčių, druskos;
1. Į keptuvę supilkite vandenį ir sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, įberkite žiupsnelį grūstų aitriųjų paprikų ir uždėkite tilapiją pagardintą druska. Uždenkite dangčiu ir ant vidutinės ugnies virkite apie 3-4min.
2. Tuomet ant viršaus uždėkite gražgarstes, uždenkite dangtį ir virkite 2-3min., kol file šakutės pagalba lengvai atskiriamas gabalėlis (tampa trapi). Perdėkite žuvį į lėkštę.
3. Švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, išspauskite pagal skonį citrinos sulčių, sudėkite nusausintus kaparėlius, pagardinkite druska ir užpilkite ant žuvies.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis
TOBULAS OMLETAS
Vos kelis ingridientai ir ant jūsų stalo puikuojasi puikus omletas ;)
- 3 kiaušiniai;
- 2 juostelės pakeptos rūkytos šoninės;
- tarkuoto sūrio;
- žiupsnelis pjaustytų svogūnų laiškų;
- gabalėlis sviesto;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Supjaustykite šoninės juosteles ir svogūnų laiškus.
2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
3. Mažoje keptuvėje išlydykite sviesto gabalėlį ir supilkite kiaušinius. Silikoninės mentelės pagalba nuolat maišykite kiaušinius, ir kai omletas bus beveik iškepęs, išlyginkite paviršių. Vienoje pusėje dėkite svogūnų laiškus, šoninę ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Tuomet mentelės pagalba užlenkite kitą omleto pusę ant įdaro, dėkite į lėkštę bei iš karto valgykite.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"