Dėkoju Dovilei iš Bajalių už kvietimą dalyvauti Languotos prijuostės projekte.
Makaronai nei dažnas, nei retas svečias pas mus namuose. Kadangi pastoviai ieškau idėjų patiekalams ir labai kartotis nemėgstu, todėl ir "neužsiciklinu" ties vienu produktu. Spintelėje visuomet yra keletas pakelių ir greitai vakarienei jie visuomet praverčia. Nesistengiu makaronų skirstyti į tipus, tik pastaruoju metu žiūriu, kad būtų italų gamybos, nes jie nepalyginamai geresnės kokybės. Vis dar "ruošiuos" kepti lazaniją, nes niekada taip ir nebandžiusi jos pagaminti, bet tikiu išauš tam skirta diena ;)
Jau iš karto noriu padėkoti šiam konkursui vien už tai, kad buvo proga išbandyti nusižiūrėtą receptą, bet kažkaip vis atidėliotą. Jis nesudėtingas, skanus ir gan sotus.
- 200-250g makaronų;
- 175g lydyto sūrelio (23% riebumo);
- po žiupsnelį šv. petražolių, krapų, laiškinių česnakų;
- ~ 0,5 tarkuotos citrinos žievelės;
- ~ 0,5 citrinos sulčių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 1-2v.š. alyvuogių aliejaus;
1. Į dubenį sudėkite smulkintas žoleles, citrinos žievelę, lydytą sūrelį, įpilkite citrinos sulčių.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Pasilikite šiek tiek vandens. Nukoškite ir sumaišykite su aliejumi.
3. Makaronus išmaišykite kartu su dubenėlio turiniu, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)
adaptuota pagal "www.15min.lt"