2014 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

VIŠTIENA KINIETIŠKAI SALDŽIARŪGŠČIAME PADAŽE SU DARŽOVĖMIS

   Ar matėte Beatos laidą, kurioje jaunasis talentas gamino vištieną? Sėdėjau ir žiūrėjau išsižiojusi, kaip ir pati Beata ;))) Žavėjo berniuko pasirodymas ir laisvas bendravimas. Žinoma, pagyrų vertas ir pats patiekalas - nuostabus padažas ir daržovių traškesys. Jau žiūrite šaldytuve ar visus ingridientus turite? :)

  •  200-300g vištienos krūtinėlės;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • pusės jaunos cukinijos;
  • 1 morkos;
  • 1 česnako skiltelės;
  • gabalėlio imbiero šaknies;
  • pusės svogūno;
  • po 1/3 geltonos, žaliosios ir raudonosios paprikų;
  • 1 a.š. sojos padažo;
  • 3-4 v.š. medaus;
  • 6 a.š. pomidoro padažo;
  • 2-3 v.š. konservuotų kukurūzų;
  • žiupsnelio sezamo sėklų;
1. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
3. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką - žiedeliais, svogūną - pusžiedžiais, paprikas - šiaudeliais. Nuluptą imbiero gabalėlį ir česnaką smulkiai sukapokite.
4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ant stiprios ugnies apskrudinkite vištienos gabalėlius. Pabaigoje įpilkite sojos padažą, permaišykite ir sudėkite vištieną į dubenėlį.
5. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilkite šauktą aliejaus. Daržovės kepti reikia neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami ir pamaišydami dėkite tokiu eiliškumu: morkos, svogūnai, imbieras, česnakas, paprikos ir cukinija.
6. Tuomet sudėkite keptą vištieną, medų, pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite konservuotus kukurūzus, išmaišykite.
7. Patiekite su virtais ryžiais ir ant viršaus užberkite kepintų sezamo sėklų.
Skanaus ;)

2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

ĮDARYTOS ORKAITĖJE KEPTOS BULVĖS

Šis patiekalas idealiai tinka vėsesnėms dienoms. Gal kiek ir primirštas, bet vertas jūsų sugaišto laiko. 

  • 8 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • ~200g grietinės;
  • 3 v.š. sviesto;
  • gabalėlio rūkytos dešros;
  • fermentinio sūrio;
  • saujelės pjaustytų česnako laiškų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Kruopščiai nuplaukite bulves. Įtrinkite kiekvieną bulvę aliejumi, sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
2. Iškeptas bulves išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuomet nupjaukite "viršūnėles". Su šaukštu išskobkite bulvės vidų, palikdami šiek tiek minkštimo.
3. Išskobtą bulvių masę sudėkite į dubenį ir sugrūskite bulvių grūstuvu kartu su sviestu ir grietine. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite česnako laiškus ir kubeliais pjaustytą dešrą bei išmaišykite. 
4. Bulves įdarykite paruoštu įdaru, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į orkaitę 20 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)

2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

KEPTA KIAULIENOS NUGARINĖ SU KARIJOMIS IR ABRIKOSAIS

Nieko sudėtingo ir vos keli įdomesni ingridientai suteikia patiekalui nuostabų skonį. Nebijokite eksperimentuoti ;)


1. Kiaulienos nugarinės pjausnius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir išlydykite sviestą. Kepkite kiaulieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. 
3. Kitoje keptuvėje sudėkite karijų riešutus ir per pusę perpjautus džiovintus abrikosus, užpilkite grietinėle. Pavirkite keletą minučių, kol grietinėlė šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
4. Ant kepsnių užpilkite padažo ir patiekite su bulvių koše.
Skanaus ;)

knyga "Virtuvės ekspresas"

2014 m. lapkričio 16 d., sekmadienis

MINI PICOS, KEPTOS KEKSIUKŲ FORMELĖSE

Kiek neįprastas būdas išsikepti picų. Tai puikus užkandis įvairiems draugų susibūrimams, o ir mažuosius pradžiuginsite švenčių metu ;)

6 vienetams:
  • 180 g picos tešlos;
  • pomidorų padažo;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
  • rūkytos dešros;
  • marinuotos raudonosios paprikos;
  • šviežių pievagrybių;
  • marinuotų jelapeno pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
1. Keksiukų formą ištepkite alyvuogių aliejumi.
2. Iš tešlos rankomis suformuokite 6 apvalius apkritimus ir išklokite keksiukų formas. 
3. Tešlos dugną ištepkite pomidorų padažu. Dėkite fermentinio sūrio, kubeliais pjaustytą dešrą, marinuotą raudoną papriką, jelapeną, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir ant viršaus užberkite fermentinio sūrio.
4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus.
p.s. įdarui naudoti galite savo mėgstamus produktus.
Skanaus ;)

2014 m. lapkričio 11 d., antradienis

ORKAITĖJE KEPTOS VIŠTIENOS BLAUZDELĖS SU IMBIERU IR SVOGŪNŲ LAIŠKAIS

Gal kiek ir neįprastas derinys, bet patikinu, kad virtuvėje neužgaišite daug laiko. Kol vištiena keps, galėsite pailsėti ar nudirbti kitus darbus ;)

  • 1,2 kg vištienos blauzdelių;
  • 40 g svogūnų laiškų;
  • 45 g imbiero;
  • 40 ml aliejaus;
  • druskos;
1. Vištienos blauzdeles iš visų pusių apibarstykite druska. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min., kol gražiai apskrus ir bus beveik iškepę.
2. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite šiek tiek pasmulkintus svogūnų laiškus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą imbierą, supilkite aliejų ir įberkite žiupsnelį druskos. Viską sumalkite ir sudėkite į dubenį.
3. Praėjus 35min. vištieną išimkite iš orkaitės, dėkite į imbiero ir svogūnų mišinį, permaišykite, kad kiekvienam gabalėliui tektų mišinio. Grąžinkite į skardą ir dar kepkite orkaitėje apie 10min.
p.s. kadangi mano "senutė" orkaitė, blauzdeles apskrudinau iš abiejų pusių keptuvėje ir tuomet kepiau orkaitėje.
Skanaus ;)

2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

PYRAGAS SU RIKOTOS SŪRIU

Kai pirmą kartą gaminau šį pyragą, apibarstytas cinamonu jis man priminė manų košę ;))) Čia, kaip sako, skonio reikalas. Todėl paskaičius komentarus po receptu, šiek tiek pakeičiau originalą ir mano skonio receptoriams jis gavosi tobulas ;)


pyrago pagrindui:
  • 125 g sausainių (naudojau "Selgos" klasikinius);
  • 50 g kedro riešutų (galite keisti graikiniais);
  • 50 g sviesto;
sūrio masei:
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 150 ml 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 120 ml kondensuoto pieno;
  • 0,5 v.š. medaus;
  • pusės citrinos tarkuotos žievelės;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 1,5 v.š. želatinos;
  • 25 ml vandens želatinai ištirpinti;
1. Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite, kol išbrinks.
2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalkite, bet ne per daug.
3. Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite išlydytą sviestą, sudėkite sumaltus riešutus ir viską gerai išmaišykite. 
4. 18 cm. skersmens tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Sudėkite sausainių masę ir gerai apspauskite tortinės dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą, kol darysite įdarą.
5. Šaltą grietinėlę gerai išplakite.
6. Rikotos sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele ir supilkite citrinos sultis. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.
7. Masę iš karto supilkite į paruoštą tortinę, užberkite juodojo šokolado drožlių ir palikite šaldytuve 3 val. arba per naktį.
Skanaus ;)


2014 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

KEKSAS SU OBUOLIAIS, ROZMARINAIS IR MIGDOLAIS

             Tikriausiai obuolių pyragų prikepėte įvairiausių rūšių ir spėjote atsivalgyti. Bet dar vieną į sąrašą verta įtraukti, nes keksas gaunasi tvirtas ir turi netradicinį skonį dėl rozmarino, jei tik išdrįsite jį įdėti ;)


  • 200g sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 400g miltų;
  • 6 mažų obuolių;
  • 60g kepintų ir smulkintų migdolų;
  • 1 šakelės šviežių rozmarinų lapelių;
1. Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite.
2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir kartu su migdolais bei smulkiai supjaustytais rozmarinų lapeliais atsargiai įmaišykite į masę.
3. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Skanaus ;)


"Virtuvės mitų griovėjai" - žiemos žurnalas

2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

MORKŲ PYRAGAS

Galiu tik patvirtinti, kad šis pyragas nuostabus ;) Juo drąsiai galite vaišinti svečius, o jei dar kokį kremą ant viršaus užtepsite, jis taps tikru gražuoliu. 
Originaliam recepte nurodytus kiekius dalinau per pusę, iš karto sumažindama cukraus kiekį ir kepiau 16 cm skersmens apvalioje kepimo formoje.


  •  220g bulvine tarka smulkiai tarkuotų morkų;
  • 100g cukraus;
  • 1,5 v.š. grietinės;
  • 2 kiaušinių;
  • 50g sviesto;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 190g miltų;
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
1. Morkas sumaišykite su cukrumi.
2. Tuomet dėkite grietinę ir vėl išmaišykite.
3. Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su morkų mase.
4. Ištirpinkite sviestą, supilkite ir išmaišykite.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir vanilinį cukrų. Supilkite į morkų masę ir išmaišykite. 
6. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Arba kol iškeps ir įsmeigus medinį pagaliuką, jis bus švarus.
Skanaus ;)


"shirshiulizdas.blogspot.com"

2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

LIETINIAI BLYNAI SU OBUOLIŲ, RIEŠUTŲ, RAZINŲ IR SPANGUOLIŲ ĮDARU

Nors lietinių blynų iškepimas užima nemažai laiko, bet skanus įdaras atperka visą sugaištą laiką :) Blynelius kepiau mažesnės skersmens keptuvėje.


lietinių blynų receptą rasite čia

5 blynelių įdarui:
  • 4 obuolių;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 100g cukraus;
  • 50ml vandens;
  • tarkuotos citrinos žievelės;
  • 20g pekano riešutų;
  • 20g razinų;
  • 20g džiovintų spanguolių;
1. Išimkite sėklas iš obuolių ir juos sutarkuokite per burokinę tarką.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
3. Į keptuvę sudėkite obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, pekano riešutus, razinas, džiovintas spanguoles, supilkite vandenį ir troškinkite, kol vanduo išgaruos. 
4. Blynelius įdarykite paruoštu įdaru, susukite į volelį ir apksrudinkite iš abiejų pusių.
5. Patiekite su grietine.
Skanaus ;)