2019 m. birželio 30 d., sekmadienis

SALOTOS SU GRILINTOMIS DARŽOVĖMIS

Vasaros metu gamintų patiekalų ant grilio, kai niekada padaugėja. Puiku, jei tokią galimybę turite savo kieme. Jei ne, išeitis ir yra :) Turint namuose elektrinį grilį, galėsite paruošti daug patiekalų ir laaaabai skaniųųų :)


2-3 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" antienos skrandukų;
  • 2 lauro lapelių;
  • 6 juodųjų pipirų;
  • 1 cukinijos;
  • 1 didelės raudonosios paprikos;
  • 2 virtų kukurūzų burbuolių;
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. maltos saldžiosios raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. maltų česnakų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • mėgstamų salotų (naudojau sultenes);
  1. Išdarinėtą papriką supjaustykite juostelėmis, cukiniją - griežinėliais. 
  2. Į dubenį sudėkite papriką, cukiniją, kukurūzų burbuoles, suberkite rūkytą ir saldžiąją papriką, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti ~30min.
  3. Nuo skrandukų nupjaukite plėvelę ir sudėkite į puodą su užvirintu vandeniu kartu su lauro lapeliais bei pipirais. Virkite ant vidutinės ugnies 30-40 min. Nupilkite vandenį, supjaustykite griežinėliais.
  4. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite skrandukų griežinėlius ir apskrudinkite keletą minučių. Galiausiai pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Daržoves apskrudinkite ant grilio. Kukurūzų burbuoles supjaustykite griežinėliais.
  6. Lėkštėje išdėliokite salotas, grilintas daržovės ir keptus skrandukus.
Skanaus ;)



2019 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

AROMATINGAS ORKAITĖJE KEPTAS ANČIUKAS - BE JOKIO ILGO MARINAVIMO

Ne kartą teko įsitikinti, kad gerai parinkti prieskoniai mėsai duoda puikų skonį ir pietus ar vakarienę jūs galite paruošti tą pačią dieną. Puiku, ar ne? :)


4-6 porcijoms:
  • 2,2 kg "Lapino puotos" šviežio ančiuko;
  • 1 v.š. druskos;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 3 skiltelių citrinos;
  • 2 šakelių šviežio rozmarino;
  • 8 didelių nenuluptų česnako skiltelių;
  1. Ančiuką nuplaukite tiek iš išorės, tiek iš vidaus ir gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
  2. Dubenėlyje sumaišykite druską, abi rūšis paprikų ir aliejų. Paruoštu mišiniu įtrinkite visą ančiuką.
  3. Į vidų sudėkite citrinos skilteles, rozmarino šakeles, česnako skilteles ir suriškite kojas.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val., tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 1,5 val., vis apliedami išsiskyrusiais riebalais kas 15 min.
  5. Pabaigus kepti, išimkite iš orkaitės, apklokite folija ir palikite pastovėti 20 min.
  6. Tuomet patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

2019 m. birželio 8 d., šeštadienis

KEBABAI SU TRIUŠIENOS GABALĖLIAIS IR GAIVIU PADAŽU

Neįpareigojantis užkandis, kuriuo galite mėgautis bet kada :) Puiku, jei turite elektrinę grilinę, kurioje jie gražiai apskrus. Bet ne bėda, jei jos ir nėra. Tuomet susukite į foliją ir pašildykite orkaitėje.


6 vnt.:
  • 400 g "Lapino puotos" triušienos mėsos juostelių ; (galite keisti vištienos krūtinėle);
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. maltos ciberžolės;
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 6 vnt. vidutinio dydžio tortilijų;
  • 1 nedidelės romaninės salotos ar pekino kopūsto;
  • gabalėlio agurko šiaudeliais pjaustyto agurko;
padažui:
  • 3 v.š. natūralaus tiršto jogurto arba grietinės;
  • 3 v.š. majonezo;
  • 3 skiltelių česnako;
  • didelio žiupsnio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  1. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, majonezą, išspauskite česnako skilteles, sudėkite krapus, pagardinkite druska, išmaišykite ir padėkite padažą į šaldytuvą.
  2. Triušienos juosteles supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepkite kelias vis pamaišydami, kol gabalėliai iškeps. Tada suberkite prieskonius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite, perdėkite į lėkštę.
  3. Įkaitinkite elektrinį grilių.
  4. Ant tortilijų dėkite šaukštą padažo, šiek tiek pjaustytų salotų, agurko, keletą triušienos gabalėlių, dar šiek tiek padažo uždėkite, susukite tortilijas ir paskrudinkite.
Skanaus ;)

2019 m. birželio 4 d., antradienis

SALOTOS SU TRAŠKIAIS KUMPIO GABALĖLIAIS

Nieko nėra geriau, kaip karštą dieną mėgautis greitai paruošiamomis salotomis. Ir čia traškūs kumpio gabalėliai suteikia super gerą skonį :)


2 porcijoms:

  • ~80 g vytinto kumpio Prosciutto riekelių;
  • 1 nedidelės romaninės salotos;
  • 3 didelių ridikėlių;
  • 4 vnt. virtų kiaušinių;
  • 8 vnt. vyšninių pomidorų;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  1. Kumpio riekeles iš abiejų pusių apskrudinkite sausoje keptuvėje arba 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Perdėkite į lėkštę ištiestą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu ir palikite atvėsti.
  2. Lėkštėje išdėliokite pjaustytas salotas, ridikėlius, pomidorus. Apšlakstykite balzamiko actu, pagardinkite žiupsneliu druskos, maltais juodaisiais pipirais. Išdėliokite kiaušinio skilteles, kumpio gabalėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite krapų.
Skanaus ;)