Labai rudeniškas patiekalas ir tiems, kas mėgstate burokus ir troškinius, neabejotinai jis patiks :)
2-3 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" antienos kulšelių mėsos;
- 1 a.š. džiovinto mairūno;
- 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
- 1a.š. džiovintų česnakų;
- druskos, maltos juodųjų pipirų;
- bulvių krakmolo;
- 4 didelių bulvių;
- 1 didelės morkos;
- 5 nedidelių burokų;
- gabalėlio šviežio poro;
- 1 vištienos sultinio kubelio;
- ~500 ml karšto vandens;
- Antienos gabalėlius sumaišykite su mairūnu, paprika, česnakais, žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Atidėkite į šoną ir palikite pasimarinuoti, kol ruošite daržoves.
- Bulves, morkas ir burokus nuskuskite. Supjaustykite mažais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinktie šlakelį aliejaus, dėkite bulvių ir morkų kubelius. Ant vidutinės ugnies pakepkite keletą minučių, kad gražiai apskrustų ir šiek tiek suminštėtų. Tuomet perdėkite į gilų indą, kuriame viską troškinsite.
- Toje pačioje keptuvėje apkepkite burokų kubelius. Kad suminkštėtų, juos pakepti reikės šiek tiek ilgiau. Perdėkite į indą su bulvėmis ir morkomis.
- Keptuvę išplaukite, įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite. Kiekvieną antienos gabalėlį apvoliokite krakmole ir apskrudinkite keptuvėje. Stenkite, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradės troškintis. Apkeltus gabalėlius sudėkite į indą su daržovėmis.
- Galiausiai suberkite pusžiedžiais pjaustytą pora, suberkite sultinio kubelį, supilkite karštą vandenį ir gerai viską išmaišykite.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kelis kartus pamaišydami ~50min -1 val. arba tol, kol daržovės bus iškepusios.