- ~300g kalmarų (naudojau tik čiuptuvus);
- 1 raudonojo čili pipiro;
- 0,5 tarkuotos citrinos žievelės;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 2-3 skiltelių česnako;
- sauja šv. smulkintų petražolių;
- šlakelis aliejaus;
- 200-250g makaronų;
- 100g vyšninių pomidorų;
- dvi geros saujos įvairių salotų;
- druskos, juodųjų pipirų, balzamiko acto;
1. Į indą suberkite smulkiai supjaustykite čili pipirą, citrinos žievelę ir sultis, petražoles ir aliejaus. Marinuokite kambario temperatūroje 15-20 minučių.
2. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus ir atvėsinkite.
3. Griežinėliais supjaustytus vyšninius pomidorus pakepkite keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus. Užberkite šiek tiek druskos ir atidėkite į dubenėlį.
4. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite kalmarų čiuptuvus su marinatu. Kepkite 4-5min. ant stiprios ugnies nuolat maišydami. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
5. Dubenyje sumaišykite makaronus, kalmarus, pomidorus, salotas. Užpilkite šlakelį balzamiko acto, alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Skanaus ;)
marinato receptas iš "Nidos receptai"