"Aš kol kas papuolu į tą ratą, kurios negamino torto su persikais" - rašiau aš. "Oditele - greit pagamink kokį su savo puikia interpretacija ;)" - rašė Indrė. Jau buvau susipirkus visus produktus ir ryte einant į darbą planavau, kaip grįžus kepsiu šį pyragą, kai netikėtai būnant darbe gavau sms: "įsidėjau jogurtą į darbą". Ane?:) Ir manęs atsiklausti nereikėjo ;)) Taigi, neplanuotai pyragas buvo kepamas kitą dieną ;) Interpretavau remdamasi Indrės, Redos ir AJ receptai jau gamintais pyragais ;) Ačiū, merginos ;)
- 1 kiaušinis;
- 2v.š. aliejaus;
- 80g cukraus;
- 3 v.š. miltų;
- 0,5a.š. kepimo miltelių;
- 0,5a.š. vanilinio cukraus;
jogurtiniam kremui:
- 350g jogurto su persikais (naudojau ekologišką BIOS firmos);
- 200ml 35 proc. riebumo grietinėlės;
- 2v.š. cukraus;
- 20g želatinos;
- 100ml vandens;
- citrinos sulčių (pagal skonį);
- 800g konservuotų persikų;
1. Pirmiausiai užpilkite želatiną vandeniu, kad ji išbrinktų.
2. Pyrago pagrindui kiaušinį išplakite su cukrumi, kol masė pabals, suberkite vanilinį cukrų. Supilkite aliejų, gerai išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Kepimo formą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite 180laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pagrindas iškepęs,kai įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas). Iškepusį pagrindą atvėsinkite formoje.
3. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų.
4. Blenderiu sutrinkite gerai nuvarvintas 4 konservuotų persikų puseles.
5. Jogurtą, sutrintus persikus atsargiai sumaišykite su išplakta grietinėle.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garuose ir atvėsusią supilkite į jogurtinį kremą.
7. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir vėl viską gerai išmaišykite.
8. Kremą supilkite ant pyrago pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Kai viršus pradės stingti, papuoškite likusiomis 4 persikų puselėmis ir grąžinkite vėl į šaldytuvą mažiausiai 3val., kad galutinai sustingtų.
Ooo, kaip ilgai slinko tos valandos ;)) Dar tą patį vakarą paragavom ir likom sužavėti skoniu (momentaliai neliko pusę pyrago;))) Labai rekomenduoju, nepavykti tiesiog negali ;)