Ar kada galėjote pagalvoti, kad steiką galima marinuoti kavoje? Skanumėlis, o koks aromatas pasklis po virtuvę, kai kepsite steiką, jau nekalbant, kokio fantastiško skonio gaunasi kepsnys. Tikiuos, susigundysite išbandyti :)
2 porcijoms:
- 1 pakuotės (400 g) KITCHEN me jautienos brandinto steiko "T-BONE";
- 60 ml ekspreso kavos (arba užpilkite kupinus 2 a.š. kavos 60 ml karštu vandeniu);
- 3 v.š. sojos padažo;
- 1 a.š. balto acto;
- 1,5 v.š. rudojo cukraus;
- 1 nedidelio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
- druskos;
- Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Supilkite atvėsintą kavą, sojos padažą, actą, suberkite cukrų, džiovintus raudonėlius ir viską gerai išmaišykite.
- Imkite sandarų maišelį, supilkite marinatą ir dėkite jautienos steiką, užriškite ir marinuokite šaldytuve per naktį.
- Prieš kepant, išimkite steiką iš maišelio, nuvalykite svogūnus, česnakus ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 20 min.
- Stipriai keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite steiką, užberkite žiupsnelį druskos ir kepkite 5 min., apverskite ir kepkite dar 3 min. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)