2018 m. kovo 31 d., šeštadienis

TAKO SU MALTA MĖSA

Tai dar vienas puikus užkandis, kuris patiks daugeliui. Maltą mėsą galite laisvai keisti vištiena ir jums patinkančiais papildomais ingridientais. Kadangi naudojau mėsainių maltinius, juos iškepiau ir tik tada supjausčiau. Nesinorėjo "palaido" faršo :)


 12 vnt.:

  • 12 vnt. taco shells (traškių kukurūzų miltų paplotėlių);
  • 2 x 150g jautienos maltinių mėsainiams;
  • gabalėlio agurko;
  • 1 pomidoro;
  • 100 g salotų mišinio;
  • mariuoto jelapeno pipiro pagal skonį;
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • 2 išspaustų skiltelių česnako;
  • druskos;
  1. Tako paplotėlius paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės.
  2. Maltus mėsainius apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių. Supaustykite griežinėliais.
  3. Agurką ir pomidorą supjaustykite pusžiedžiais.
  4. Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  5. Šiltus tako patepkite padažu, dėkite salotas, agurko, pomidoro, keptos mėsos ir jelapeno pagal skonį.
Skanaus ;)


2018 m. kovo 27 d., antradienis

VIŠTIENOS MALTINUKAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Turėjau nuo pernai miške rinktų ir sudžiovintų grybų truputį. Tad jais ir pagardinau vištienos maltinukus - labai skanu ir nenuobodu. Be to, man jie gavosi tokie purūs ir sultingi, kad papildomai padažo visiškai nesinorėjo.


4 porcijoms (20 vnt.):
  • 600 g maltos vištienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 8 g džiovintų miško grybų;
  1. Grybus sudėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti ~15min. Tuomet nupilkite vandenį, nuspauskite vandenį ir smulkiai supjaustykite.
  2. Į dubenį sudėkite faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite smulkintus grybus ir viską gerai išminkykite.
  3. Formuokite norimo dydžio maltinukus.
  4. Juos iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. 
  5. Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir kai užvirs, virkite 15-20min. ant nestiprios ugnies.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu, jei norisi.
Skanaus ;)


2018 m. kovo 18 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTOS CUKINIJOS SU DARŽOVIŲ IR MĖSOS ĮDARU

Lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas, o ir pastangų nedaug reikalaujantis :) Svarbiausiai neperkepkite, nes tuomet cukinijos bus "ištižusios".


2-3 porcijos:
  • 3 nedidelių jaunų cukinijų;
  • ~150 g rūkytos triušienos;
  • 6-8 vyšninių pomidorų;
  • 6-8 juodųjų alyvuogių;
  • 2 kiaušinių;
  • ~50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • drukos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite vidų ir sudėkite į skardą pašlakstytą šiek tiek aliejumi.
  2. Į cukinijas dėkite mažais gabalėliais pjaustytą triušieną, griežinėliais - vyšninius pomidorus ir alyvuoges.
  3. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su šlakeliu vandens, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. 
  4. Kiaušinio plakinį užpilkite ant cukinijų ir ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.
  5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Skanaus ;)

2018 m. kovo 13 d., antradienis

RYŽIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR PAUKŠTIENA

Puikus pasiūlymas - viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą :) 


3-4 porcijos:
  • 340 g pasirinktos paukštienos (naudojau antienos kulšelių mėsą);
  • 1 pak choi salotos (azijos kopūstas);
  • 1 pomidoro;
  • 100 g šviežių pievagrybių;
  • nedidelio poro gabalėlio;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. džiovinto baziliko;
  • 0,5 a.š. grūstos čili paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 6-7 v.š. pomidorų padažo;
  • 150 g ryžių;
  • verdančio vandens (pagal poreikį);
  1. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus paukštienos gabalėlius ir kepkite tol, kol gabalėliai iš visų pusių "pabals".
  2. Tada dėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, riekelėmis - pievagrybius, pusžiedžiais - porą ir patroškinkite 3-4 min. 
  3. Suberkite išvardintus prieskonius, dėkite pomidorų padažą, ryžius ir viską išmaišykite. 
  4. Galiausiai pilkite verdantį vandenį, kad apsemtų viską ir vėl išmaišykite.
  5. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepimo eigoje kelis kartus permaišykite ir jei reikia papildomai įpilkite vandens, kad neprisviltų.
Skanaus ;)


2018 m. kovo 11 d., sekmadienis

SUMUŠTINIAI SU SŪDYTA LAŠIŠA

Šie sumuštiniai puikiai tiks pusryčių stalui ir užkandžių vakarėliui. Naudojau sūdytą upėtakį, bet jūs drąsiai galite keisti lašiša, bus tikrai labai skanu :)


  • 1 čiabatos arba prancūziškos duonelės;
  • ~200 g sūdytos lašišos;
  • 1 avokado;
  • gabalėlio ilgojo agurko;
  • 5-6 ridikėlių;
  • gabalėlio mėlynojo svogūno;
  • natūralaus tepamo sūrelio;
  1. Čiabatos duonelę supjaustykite riekelėmis (galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi), sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus.
  2. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais supjaustytą lašišą, avokadą (apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų), agurką, ridikėlius, mėlynąjį svogūną.
  3. Imkite čiabatos riekelę, tepkite sūrelį ir dėliokite ingridientus pagal savo skonį.
Skanaus ;)



2018 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

TORTILIJOS SUKTINUKAI SU TZATZIKI PADAŽU

Tokie suktinukai puikiai atstos ir vakarienę, ir bus nepamainomas užkandis susibūrimo su draugais proga :) 


8 vnt.:
padažui:
  • 200 g graikiško arba tiršto natūralaus jogurto;
  • pusės ilgojo agurko;
  • 2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Pirmiausiai iškepkite antienos file orkaitėje pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės. Iškeptą, susmulkinkite gabalėliais.
  2. Kiaulienos šoninę apskrudinkite keptuvėje ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
  3. Padažui: agurką perpjaukite išilgai ir išimkite sėklas, sutarkuokite "burokine" tarka. Į dubenį dėkite agurkus, jogurtą, išspauskite česnako skilteles, suberkite krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tortilijas pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje ir dėkite visus paruoštus ingridientus pagal savo mėgstamą eiliškumą.
Skanaus ;)



2018 m. kovo 5 d., pirmadienis

SULTINGI VIŠTIENOS KUKULIUKAI SU CUKINIJA

Troškinti kukuliukai su pievagrybiais - šildantis maistas, kaip tik tokiems vakarams, kai už lango spaudžia šaltukas :)


3-4 porcijos:
  • 600 g vištienos faršo;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 nedidelės cukinijos (~150g);
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g šviežių pievagrybių;
  • ~1 l vištienos sultinio;
  • 100 ml grietinėlės;
  1. Į dubenį dėkite vištienos faršą, įmuškite kiaušinį, dėkite burokine tarka sutarkuotą cukiniją ir papriką, suberkite maltą papriką, raudonėlį, džiūvėsėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Formuokite norimo dydžio kotletukus, apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejus.
  3. Pievagrybius perpjaukite į 4 dalis ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje nuolat vartant.
  4. Apkeptus kotletukus  ir pievagrybius dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite ~20 min.
  5. Pabaigoje įpilkite grietinėlę ir jai užvirus, išjunkite ugnį.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

MINI KRUASANAI SU KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Tų vėlyvų pusryčių privalumas savaitgaliais, kai niekur nereikia skubėti, kai gali gražiai pasiserviruoti ir mėgautis, mėgautis, mėgautis :)


10 vnt.

  • 10 šaldytų mažų sviestinių kruasanų;
  • ~100 g antienos pašteto arba mėgstamo tepamo sūrelio;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 pomidoro;
  • gabalėlio ilgojo agurko;
  • šviežių špinatų lapelių;
  • dižono garstyčių pagal poreikį;
  • 1 didelio raudonojo svogūno;
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto;
  • žiupsnelio cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Kruasanus išdėliokite kepimo skardoje ir kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. ir palikite atvėsti.
  2. Kiaušinius, pomidorą ir agurką supjaustykite griežinėliais.
  3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejumi ir kepkite, kol pilnai iškeps ir apskrus. Galiausiai supilkite actą, įberkite šiek tiek cukraus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską išmaišykite ir pakepkite dar apie minutę. Šiek tiek atvėsinkite.
  4. Kruasanus perpjaukite išilgai, patepkite paštetu ar mėgstamu sūreliu, dėkite karamelizuotų svogūnų, špinatų lapelių, kiaušinio griežinėlį, kurį patepkite šiek tiek garstyčiomis ir uždėkite pomidoro ar agurko riekelę ir uždenkite likusia kruasano pusele.
Skanaus ;)



KEPTUVĖJE KEPTOS PUTPELĖS

Kas kartą, prieš išbandant kažką naujo kyla ir daug klausimų, kaip viską gerai paruošti, ir daug jaudulio, kad viskas gautųsi skaniai :) Taip nutiko pirmą kartą išbandant kepti putpeles, bet galutinis rezultatas iš tiesų buvo puikus ir kas svarbiausia - paruošti visiškai nesudėtinga :)


4 porcijoms:

  • 4 putpelių;
  • 2 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  1. Putpeles perkirpkite per stuburą ir ties krūtinėle šiek tiek paspauskite, kad pilnai "išsiskleistų".
  2. Kiekvieną putpelę iš abiejų pusių apibarstykite paprika, druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite.
  3. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, sudėkite putpeles krūtinėle žemyn ant dugno, pridenkite kepimo popieriumi, ant viršaus dėkite keptuvę ant kurios uždėkite 2-3 konservuotų daržovių ingridientus dėl svorio.
  4. Kepkite ~5 min., tuomet apverskite putpeles ir vėl tuo pačiu principu kepkite ~5 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)



2018 m. kovo 3 d., šeštadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS

Greitas, spalvingas ir laaabai skanus patiekalas. Išbandykite.


2 porcijoms:
  • 2 vnt. (po 220g) brandintų jautienos didkepsnių (naudojau "Kitchen me");
  • 100 g pievagrybių;
  • 1 vnt. pak choi salotos(azijos kopūstas);
  • 1 pomidoro;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Jautienos didkepsnius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. 
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus Kepkite kepsnius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Tuomet suvyniokite į foliją ir atidėkite į šalį.
  3. Salotą perpjaukite išilgai, nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi (jei norėsis minkštesnės salotos, įpilkite šiek tiek vandens, kad pasitroškintų). Iškeptą salotą dėkite į lėkštes.
  4. Pievagrybius supjaustykite storesniais griežinėliais, dėkite į stipriai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų ir intensyviai maišant kepkite tol, kol skystis išgaruos ir grybai paskrus (jei keptuvė "trauks", įpilkite šiek tiek aliejaus). Grybus dėkite šalia salotų.
  5. Pomidorą perpjaukite per pusę ir apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių. Ir perdėkite į lėkštę.
  6. Jautienos kepsnius supjaustykite griežinėliais, dėkite į lėkštę prie daržovių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  7. Patiekite nedelsiant.
Skanaus ;)

SALOTOS SU KUSKUSO KRUOPOMIS IR KIAUŠINIU

Tai ir pusryčiai, ir pietūs viename :) Nors tokias salotas skanu valgyti bet kada.


1 porcijai:
  • 50 g kuskuso kruopų;
  • saujelės šviežių špinatų;
  • 1 pomidoro;
  • 2 v.š. edamame pupelių;
  • mėgstamo sūrio gabalėlio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  1. Kuskuso kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir sumaišykite su šviežiais špinatais.
  2. Į tą patį dubenėlį sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, suberkite pupeles, dėkite sūrį ir viską išmaišykite.
  3. Mažame puode užvirkite vandenį. Su šaukštu stipriai išsukite vandenį ir į patį viduriuką įleiskite kiaušinį. Virkite 3-4 min.
  4. Į dubenėlį su paruoštomis salotomis ant viršaus uždėkite kiaušinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)