2016 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

ANTIENOS IR VIŠTIENOS KUKULIUKAI SU PIEVAGRYBIŲ PADAŽU

Šiuos kukuliukus galite kepti orkaitėje, galite išsikepti keptuvėje ar troškinti puode. Man labiausiai patinka kepti orkaitėje ir su padažu - siūlau išbandyti :)


  • 550 g Lapino puotos šviežių ančiukų file su oda;
  • 240 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 6 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 100 g pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 200 g grietinėlės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo ančiukų file nupjaukite odą ir sumalkite. Taip pat sumalkite vištienos krūtinėlę.
  2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, kepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Dėkite išspaustas česnako skilteles, kepkite 30 sekundžių ir palikite šiek tiek pravėsti.
  3. Į dubenį maltą antieną ir vištieną, dėkite keptą svogūną su česnakais, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  4. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus ir sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. arba tol, kol iškeps.
  5. Padažui: į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kai tik jis suminkštės, dėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite keletą minučių. Tuomet pilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės. Galiausiai suberkite šviežius krapus.
  6. Tiekite iškeptus kukuliukus su pievagrybių padažu ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


"circahappy.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...