2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

TORTILIJOS KEPTOS ORKAITĖJE

šaldiklyje tūnojo senai užmiršta tortilijos pakuotė..gaila buvo į ją kaskart žiūrėt pravėrus stalčių, bet išaušo diena, kai ji išvydo orkaitės patalpas ir tapo puikiu patiekalu..;))

 naudojau:

  • tortiliją;
  • 500g kiaulienos faršo, svogūną, česnaką, žagrenius, aitriąsias paprikas, soją;
  • indelį konservuotų kukurūzų;
  • kopūstą, majonezą;
  • fermentinį sūrį;
viskas itin paprasta ir greita..;) tortiliją žinoma atšildžiau, bet iš karto patariu naudoti šviežią, nes šaldyta pakankamai trapi..;) taigi, faršą pakepiname keptuvėje, beriame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, česnakiuką.. įmaišome prieskonius..kai šiek tiek pravėsta, sudedame kukurūzus..tortiliją patepame majonezu..ant jos dedame plonai supjaustytą kopūstą ir paruoštą faršą..šviežią susuksite lengviau..aš susukau gabalėlius, pagal taip, kaip buvo sulankstyta tortilija..kai kuriuos gabalėlius teko perpjauti..stačiomis sudėjau į skardą, kiekvieną sutvirtinau dantų krapštuku ir ant viršaus uždėjau tarkuoto fermentinio sūrio..pašaunam į orkaitę, tol kol sūris išsilydys..gavosi tikrai ne sausi ir žiauriai skanu buvo valgyti nenaudojant įrankių..tiesiog į rankas ir kasnis į burną..mmm skanumėlis..;) o įdarui galite pasitelkti savo neribotą fantaziją..;))



4 komentarai:

  1. Atrodo skaniai. Pavojinga žiūrėti prieš naktį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū, Asta..;) visada pasijuntu alkana bežiūrint į patiekalų foto..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Velnias, čia daug ingredientų nebūčiau dėjęs, bet vistiek norisi paragauti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mindaugai - rimtai?:) rodos visko įdėta minimaliai..;) būtų tikrai įdom sužinoti,ką paliktum šitam recepte?;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...