2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

TRAŠKŪS KIAULIENOS KEPSNELIAI

pailsėjau, atsigavau, atitrūkau nuo kasdieninės rutinos..juk geriausias poilsis pas brangiausią žmogų - mamą..;) ir kodėl atostogoms skirtas toks trumpas laikas..
grįžtu su labai pavykusiu patiekalu - nesudėtingas, lengvai pagaminamas ir tikras gardumėlis..;)

 naudojau:

  • kiaulienos mėsytę su lašinukais ir skūrele;
  • druską, pipirus, miltus, 1 kiaušinį, džiūvėsėlius;
  • 200g šaldytų žirnelių;
  • 50g sviesto, pusę svogūno;
mėsytę supjaustome norimo dydžio gabalėliais..pabarstome druska bei pipirais..tuomet atskirose lėkštėse išdėliojame miltus, plaktą kiaušinį ir džiūvėsėlius..į gerai įkaitiną keptuvę dedame pirmiausiai miltuose, kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose apvoliotą mėsytę..ir čirškiname, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių..;) šaldytus žirnelius užpilame vandeniu ir verdame iki užvirimo, nes jie greitai suminkštėja..tuomet perliejame šaltu vandeniu, kad išliktų graži žalia spalva..keptuvėje išlydome sviesto gabalėlį, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir kai jis suminkštėja, supilame žirnelius..pagardiname druska..viską dedame į lėkštę..prie šių kepsnelių idealiai tiko saldrūgštė cukinijų ir obuolių uogienė..;) skanaus..;)



5 komentarai:

  1. Mmmm, begalo skaniai žiūrisi :) mėgstu tokius skanumus, kai tik nusipirksiu šoninės, bandysiu :) Įvertinsim ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda - laukiu įvertinimų (tyliai, kad ir kokie jie bebūtų)bei žinoma foto..;)
    Neringa - labai ačiū..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. geras jausmas, kai randi gerą atsiliepimą apie išbandytą receptą..:) labai labai ačiū, Reda..;)* ir tikras džiaugsmas, kad patiko..;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...