2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE KEPTA AVIES KOJA

Šiam patiekalui buvau specialiai išsissaugojusi Tinos atsiųstą nuorodą, kurioje savo receptais dalinasi juokingas vyrukas, kalbantis įdomiu akcentu ;) Jis taip atsipalaidavęs dirba, kad gražu žiūrėti ;) Tad išbandžiau jo pasiūlytą marinatą avienai. Mėsytė gavosi lipni ir sultinga - tikras gardumėlis ;)

  •  avies koja;
  • 1 svogūnas;
  • 1 pomidoras;
  • 4 skiltelės česnako;
  • pusę čili pipiriuko;
  • 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
  • druska, juodieji pipirai, švieži krapai, aliejus;
1. Nurodytus ingridientus šiek tiek pasmulkiname ir sumalame blenderiu. 
2. Marinatu ištepame mėsytę (aš palikau marinuotis per naktį).
3. Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių. Koją įvyniojame į foliją ir kepame 25-35min, po to sumažiname karštį ir kepame tol, kol iškepa (o tai priklausys nuo kojos dydžio). Papildomai dar šiek tiek paskrudinau.
Skanaus ;)


18 komentarų:

  1. Antis, avies koja...iš kur tu tokius skanumynus trauki? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Vilma ;) traukiu iš šaldiklio:)) o jei rimtai - anties nesu įdėjusi į savo blogą, pirmą kartą avies mėsytę pirkome iš ūkininko, tad karts nuo karto pagaminu ką nors ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jai domintu ka nors-parduodame romanovo ir sufolku veisles grynaveisles ir misrunes avis-metines, galesite kepti:-) ,kreiptis tel.862565228 :-)

      Panaikinti
  3. Man patiko kaip tas vyrukas dirba :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mėsytė atrodo labai viliojančiai. Pilvas užgurgė:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aussra ;) net pagailo tavo pilvo, bet tikiu, kad alkano jo nepalikai ;))

      Panaikinti
  5. Puiku, man ir mano seimai labai patiko sitaip pagaminta avies koja, dekoju :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip malonu, Alonda, tai girdėti ir be galo džiaugiuosi ;)

      Panaikinti
  6. O nesijaucia to avies skonio? jai jaucesi, negaliu valgyti. Nesuprantu nuo ko tai priklauso :) Vienur pirstus gali nusivalgiti kaip skjanu aviena, kitur gabaliuko uztenka ir sotus, pats bandziau avienos chops kepti tai ir neimanoma valgyti buvo :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Priklauso manau nuo tinkmai parinktų prieskonių.. aviena mane nelabai sužavėjo, nes taip pat negaliu valgyti, kai jaučiasi tas specifinis skonis ir kvapas..šis receptas, kiek pamenu, buvo vykęs ir skanus ;)
      esu marinavusi avienos kepsnelius pagal šį receptą: http://oditele.blogspot.com/2012/08/kiaulienos-sprandine-su-rozmarinais.html .. rezultatas labai patiko ;)

      Panaikinti
  7. Perskaiciau valgyt noriu lekiu nusipirkti ir padarysiu duosiu zinoti

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tobulas marinatas. Gyvename Norvegijoje, kur aviena labai populiari. Visada avies koja gaminame pagal jusu receptuka, Oditele.Kitai dienai avienos niekada nelieka.;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Gyvename Norvegijoje, kur labai populiari aviena. Avies koja visada ruosiu pagal jusu recepta. Tobula!!!!!! Aciu, Oditele.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Elena C, kaip malonu skaityti ir džiaugiuosi, kad atradote skanų marinatą :) Dėkoju, kad užsukate į mano blog'ą :)

      Panaikinti
  10. O man tai marinato recepto neatidaro :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vadinasi jie kažką pakeitė, nes ir man neatsidaro :(

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...