2018 m. spalio 17 d., trečiadienis

KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ SU PAPRIKOMIS ŽIEMAI

Laaabai skani mišrainė, išbandyta ne kartą. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti :)


  • 2,5 kg kopūstų;
  • 0,5 g raudonosios paprikos;
  • 0,5 kg morkų;
  • 0,5 kg svogūnų;
  • 100-150 g cukraus;
  • 200 ml aliejaus;
  • 200 ml 9 proc. acto;
  • 1,5 v.š. druskos;
  1. Kopūstus supjaustykite peiliu arba specialia pjaustykle, morkas sutarkuokite, papriką - griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais.
  2. Viską sudėkite į didelį puodą, supilkite cukrų, aliejų, actą, druską ir rankomis viską gerai sumaigykite, kad suminkštėtų kopūstai ir atsirastų sultys.
  3. Mišrainę dėkite į iškaitintus stiklainius labai gerai pagrūsdami, kad neliktų oro tarpų ir užsukite dangteliais.
  4. Laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje.
Skanaus ;)

p.s. iš šios porcijos gausite ~2 l mišrainės.

receptas iš "neringa-blogas.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...