2018 m. spalio 21 d., sekmadienis

KEPTA ANČIUKŲ KULŠELIŲ MĖSA SU VOVERAITĖMIS

Voveraitės yra mano mėgstamiausia grybo rūšis. Jau kelinti metai iš eilės keliauju į mišką jų pasirinkti. Šiais metais jas kruopščiai nuploviau, suplėšiau, palikau apdžiūti ir tada porcijomis sudėjau į maišelius ir užšaldžiau orkaitėje. Tokiu būdu paruoštas iš karto galite dėti į keptuvę į patiekalą :)


2-3 porcijos:
  • 340 g "Lapino puotos" šviežios ančių kulšelių mėsos;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 100 g nevirtų voveraičių;
  • 1,5 v.š. balzaminio acto;
  • 1 v.š. medaus;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kulšelių mėsą. Vis pamaišant, kepkite ~10 min. 
  2. Tuomet pagreitinkite ugnį ir sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę, pusžiedžiais - svogūną. Dažnai maišant kepkite, kol suminkštės.
  3. Galiausiai sudedame voveraites, griežinėliais pjaustytą česnaką, pilame actą, medų, suberiame čiobrelius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišome ir pakepame keletą minučių.
  4. Patiekiame pasirinktinai su makaronais, ryžiais ar bulvėmis.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...