Ne kartą tenka įsitikinti, kad mažiau yra daugiau - juk žinote šį posakį, kurį galima daug kur pritaikyti. Receptui vos keli ingridientai reikalingi, o skonis bus nuostabus :)
2 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų širdelių;
- 1 didelio mėlynojo svogūno;
- 4 skiltelių česnako;
- 1-2 v.š. balzaminio acto;
- 1 v.š. medaus arba agavų sirupo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Nuo širdelių nupjaukite riebaliuką ir perpjaukite išilgai.
- Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite širdeles ir kepkite ant stipresnės nei vidutinės ugnies ~6-8min., t.y. kaitra turi būti pakankamai didelė, kad širdelės keptų, o nesitroškintų.
- Tuomet dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais - česnaką ir ant dar stipresnės ugnies kepame nuolat vartant keletą minučių, kol svogūnai suminkštėja.
- Galiausiai supilame actą, medų, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
- Patiekiame su mėgstamu garnyru ( patiekiau su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir marinuotais agurkais).
Skanaus ;)
Išbandyta, nerealiai skanu, greitai gaminamas ir tikrai geras receptas. Ačiū
AtsakytiPanaikinti