2018 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

KEPTOS ŠIRDELĖS SU SVOGŪNAIS IR ČESNAKAIS

Ne kartą tenka įsitikinti, kad mažiau yra daugiau - juk žinote šį posakį, kurį galima daug kur pritaikyti. Receptui vos keli ingridientai reikalingi, o skonis bus nuostabus :)


2 porcijoms:

  • 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų širdelių;
  • 1 didelio mėlynojo svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1-2 v.š. balzaminio acto;
  • 1 v.š. medaus arba agavų sirupo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo širdelių nupjaukite riebaliuką ir perpjaukite išilgai.
  2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite širdeles ir kepkite ant stipresnės nei vidutinės ugnies ~6-8min., t.y. kaitra turi būti pakankamai didelė, kad širdelės keptų, o nesitroškintų. 
  3. Tuomet dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais - česnaką ir ant dar stipresnės ugnies kepame nuolat vartant keletą minučių, kol svogūnai suminkštėja.
  4. Galiausiai supilame actą, medų, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  5. Patiekiame su mėgstamu garnyru ( patiekiau su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir marinuotais agurkais).
Skanaus ;)


1 komentaras:

  1. Išbandyta, nerealiai skanu, greitai gaminamas ir tikrai geras receptas. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...