Gurmaniškas užkandis mėgstantiems pelėsinį sūrį :) Skaniausi šilti, bet ne mažiau gardūs ir atvėsę.
Daugelyje receptų kriaušes patroškina keptuvėje, bet jei pasirinksite gerai sunokusias ir minkštas, to daryti nereikės.
10-15 vnt.:
- mėgstamos duonos ar batono;
- sviesto patepimui;
- 2 gerai sunokusių kriaušių;
- 100 g pelėsinio sūrio;
- šlakelio tiršto balzamiko acto;
- žiupsnelio pjaustytų migdolų riešutų;
- Duoną ar batoną supjaustykite riekelėmis. Kiekvieną plonai patepkite sviestu.
- Ant viršus uždėkite po kelias riekeles plonai pjaustytų kriaušės riekelių ir užtrupinkite pelėsinio sūrio.
- Paruoštas riekeles sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris apsilydys ir riekelės šiek tiek apskrus.
- Galiausiai apšlakstykite balzamiko actu, užberkite migdolų riešutų ir mėgaukitės.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą