2018 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTI SUMUŠTINIAI SU PELĖSINIU SŪRIU IR KRIAUŠĖMIS

Gurmaniškas užkandis mėgstantiems pelėsinį sūrį :) Skaniausi šilti, bet ne mažiau gardūs ir atvėsę.
Daugelyje receptų kriaušes patroškina keptuvėje, bet jei pasirinksite gerai sunokusias ir minkštas, to daryti nereikės.


10-15 vnt.:

  • mėgstamos duonos ar batono;
  • sviesto patepimui;
  • 2 gerai sunokusių kriaušių;
  • 100 g pelėsinio sūrio;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • žiupsnelio pjaustytų migdolų riešutų;
  1. Duoną ar batoną supjaustykite riekelėmis. Kiekvieną plonai patepkite sviestu.
  2. Ant viršus uždėkite po kelias riekeles plonai pjaustytų kriaušės riekelių ir užtrupinkite pelėsinio sūrio.
  3. Paruoštas riekeles sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris apsilydys ir riekelės šiek tiek apskrus.
  4. Galiausiai apšlakstykite balzamiko actu, užberkite migdolų riešutų ir mėgaukitės.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...