Labiausiai patiko maišyt geltonąją ir kakavinę tešlas ir stebėti, kaip gražiai skleidžiasi. Beto tai raminančiai veikia, o skoniu nenusivilsite ;)
- 4 kiaušinių;
- 1 stiklinės + 2v.š. cukraus;
- 1 stiklinės pieno;
- 1 stiklinės bekvapio aliejaus;
- 2 stiklinių miltų;
- 1 v.š. kepimo miltelių;
- 2 v.š. kakavos miltelių;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (bėriau vanilinį cukrų);
- 0,5 a.š. druskos;
1. Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kiaušinius ir cukrų mikseriu plakite 2-3 min., kol masė sutirštės ir pabals.
3. Supilkite pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite. Tuomet dalimis dėkite miltus vis gerai išmaišant tešlą, kad nebūtų jokių gumulėlių.
4. Į atskirą dubenį atsipilti 2,5 stiklinės tešlos ir sumaišyti su kakavos milteliais.
5. Apvalios kepimo formos dugną iškloti sviestiniu popieriumi.
6. Imkite du vienodos talpos indelius (3-4 v.š. talpos, aš naudojau dvi taureles). Pirmiausiai pasemkite geltonosios tešlos ir pilkite į formos vidurį. Nelaukiant, kol tešla pasklis, pilkite kakavinę tešlą tiesiai į geltonosios tešlos vidurį. Taip lygiomis dalimis ir pakaitomis pilkite, kol pabaigsite abi tešlas.
7. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55min. Pyragas bus iškepęs, kai medinis pagaliukas įsmeigus į pyragą bus sausas.
Skanaus ;)
5. Apvalios kepimo formos dugną iškloti sviestiniu popieriumi.
6. Imkite du vienodos talpos indelius (3-4 v.š. talpos, aš naudojau dvi taureles). Pirmiausiai pasemkite geltonosios tešlos ir pilkite į formos vidurį. Nelaukiant, kol tešla pasklis, pilkite kakavinę tešlą tiesiai į geltonosios tešlos vidurį. Taip lygiomis dalimis ir pakaitomis pilkite, kol pabaigsite abi tešlas.
7. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55min. Pyragas bus iškepęs, kai medinis pagaliukas įsmeigus į pyragą bus sausas.
Skanaus ;)
foto skolinta iš interneto |
šaltinis iš "Vaikai ir vanilė"
Nuostabus!
AtsakytiPanaikintiačiū ;)
Panaikintioch, ir Tu dar gundai su juo :) Aš šį receptą seniausiai užsisaugojus, bet vis neatrandu progos, nes namie niekas saldumynų valgyti laiko neturi...
AtsakytiPanaikintiužkliuvo akis už tuo metu turėtų visų ingridientų, todėl nieko nelaukdama skubėjau kepti. taviškiai laiko neturi - tokios priežasties nebuvau girdėjusi ;)) pas mane tai tokių kiekių nėra kam suvalgyti, todėl vaišinam abiejų kolegas ;)
PanaikintiLabai gera foto kur parodyta kaip daryt tokį dryžuotą keksą, man visada tai atrodė taip sudėtinga :)
AtsakytiPanaikintifoto todėl ir įkėliau, kad įsivaizduoti, kaip daryti ;) bet iš tiesų viskas labai paprastai ir greitai :)
PanaikintiOditele, pilstymas tikrai raminanciai veikia; vien del terapijos verta prasideti; o skonis irgi visai geras; aciu, kad iskepei;
AtsakytiPanaikintiAčiū tau, Aušra už receptuką ir idėją ;)
PanaikintiOi gėris - man labai patiko, kad jis drėgnas :)
AtsakytiPanaikintiMane irgi tai sužavėjo ;)
Panaikinti