2013 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

ŽEMAIČIŲ BLYNAI

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės ;)


  •  15 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v.š. miltų;
  • 3 v.š. krakmolo;
  • 1 a.š. druskos;
įdarui:
  • 300g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 150g grietinės;
  • 150g pieno;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 1 a.š. miltų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • šv. krapų;
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skanaus ;)


receptas iš "Skanus gyvenimas"

43 komentarai:

  1. pamaciau pas aguonele nuotrauka, kazkaip is kart pagalvojau mano blynai!! :DD Pavydziu pietu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ;)))) smagu, kad save greitai atpažįsti ;) jie tikrai nuostabūs!

      Panaikinti
  2. Šiandien kepiau, fantastika - tešla švelni ir labai skani. Įdaro nedariau jokio, o padažas buvo mano iš daug pievagrybių ir svogūnų. Ačiū už receptą, iki tol nesu kepusi nieko panašaus :) smagu žinoti, kad skanius patiekalus taip lengva pasigaminti pačiam.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. be galo džiaugiuosi, Giedre, kad patiko ir atradai gerą tešlos receptą;) tavo padažo variantą aš tiesiog irgi dievinu..

      Panaikinti
  3. O kaip formuoti kad tokie grazus iseitu ir kiek idaro mazdaug reikia det?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. atrodo viskas paprasta, o paaiškint ir nežinau kaip ;) žodžiu imkit į saują vidutinį gabalėlį tešlos, išplokite iš jo blyną, dėkite įdaro nepilną šaukštą, užspauskite kraštus ir rankas pamirkę į vandenį suformuokite paplotėlį..tikiu, kad bandant, tikrai pavyks ;)

      Panaikinti
  4. Puikus receptas, blynai išėjo tvirti, nebyrėjo kepant, skonis nuostabus, tokie tikri, savi, naminiai. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Malonu, kad užsukate ir išbandėte :) Skanaus! ;)

      Panaikinti
  5. Na, man tai gavosi T-R-A-G-E-D-I-J-A!!! Keptuveje blynai pavirto i kose :( Ar gali buti bulves kaltos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nei karto tragedijos nesigavo, kad ir kokią rūšį bulvių naudojau. Sunku pasakyti, kodėl pas jus taip nutiko.

      Panaikinti
    2. Galbūt pamiršote įdėti krakmolo?...

      Panaikinti
  6. Puikus receptas !!! Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pasakiski blynelei visi sveciai liko patenkinti aciu uz recepta;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki.kaip suprast idekite i dubeni,kad susustu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika, Violea,

      į dubenį sudėti reikia dėl to, kad jie neatšaltų ir karštis išsilaikytų tolygiai. Nors iš principo galite šį žingsnį ir praleisti, nieko blogo nenutiks :)

      Panaikinti
  9. Niekad normaliai neiseidavo man "zemaiciai"...visada lipdavo bulves prie ranku ir panasiai. Siandien nutariau dar karta pabandyt ir radau Jusu recepta! Pasaka!!! Labai labai aciu! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. OOO, Elinga, kaip smagu tai girdėti :) skanių eksperimentų virtuvėje :)

      Panaikinti
  10. o koks mazdaug svoris tu 15 vidutinio dydzio bulviu? Kokie 2 kilogramai? Ar maziau?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kiek blynu gaunasi is tokio kiekio bulviu?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Bandau zesiu kas gausis miltu dejau kurkas daugiau nes tesla labai limpa prie ranku.

    AtsakytiPanaikinti
  13. O paniruoti džiuvesėliuose nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai skaniai gavosi, aciu uz nuostabu recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu žinoti, Mariau, kad pavyko ir buvo skanu :)

      Panaikinti
  15. Nezinau mielieji kaip jums pavyko susitvarkyti su tokia lipnia bulviu mase... nepavyko man zemaiciu blynai.
    Beje, radau info kad 1 v.s druskos yra = 30 g druskos (kiek per daug manau)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Recepte nurodyta 1a.š., tai reiškia vieną arbatinį šaukštelį druskos. Apie šauktus kalbos net nėra.

      Panaikinti
  16. Tešla labai lipo prie rankų. Teko dėti kur kas daugiau krakmolo nei buvo nurodyta. Bet blynai tikrai labai skanūs.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super, džiaugiuosi, kad patiko :) Daug kas priklauso nuo bulvių rūšies. Man ir pačiai kitą kartą tenka pridėti krakmolo.

      Panaikinti
  17. Geriau butu, kad rasytumet gramais, o ne "x virtu vidutiniu bulviu", nes man vidutine gali pasirodyti tokia, jums kitokia - taip gali ir tesla neiseiti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. niekad nesveriu bulviu, mazdaug is akies. o kad ten viena bulve biskeli didesne ar mazesne, esmes labai jau ir nesudaro

      Panaikinti
  18. Kaip tik siandien gaminau. gavosi ! viskas super ! o kad biskeli tesla limpa, suslapinu rankas ir viskas gerai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puikus patarimas dėl rankų sušlapinimo! Pirmą kart gaminau šiandien, puikiai pavyko, vyras "parašė" 9-netą :) Ačiū už receptą!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...