- 6 kiaulienos nugarinės gabalėlių;
- 6 a.š. majonezo;
- šviežių špinatų;
- fermentinio sūrio;
- druskos, juodųjų pipirų;
- krakmolo;
- 1 kiaušinio;
1. Kiaulienos gabalėlius plonai išmuškite (naudojau mėsos plaktuko lygiąją dalį). Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Tuomet nugarinės gabalėlį ištepkite 1 a.š. majonezu. Dėkite špinatų lapelius ir ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Gerai prispauskite. Užlenkite mėsos kraštelius ir susukite į ritinėlį. Rankomis paspauskite ir paformuokite, kad būtų tvirtesnis. Sutvirtinkite mediniais pagalėliais.
3. Kiekvieną suktinuką apvoliokite krakmole, nupurtykite jo perteklių ir apvoliokite kiaušinio plakinyje.
4. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, dėkite į kepimo indą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
Skanaus ;)
idėja iš "Skanus gyvenimas"
Kaip skaniai atrodo <3
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aguonėle ;)
PanaikintiIr man skanu:)) Tik pakeisčiau vištiena...nevalgau kiaulienos:)
AtsakytiPanaikintisu vištiena čia irgi viskas derėtų - puiki mintis, Odeta ;)
PanaikintiKad aš mokėčiau taip gražiai sukti :D mano suktinukai būna dažniausiai riestinukai ir tiek :D
AtsakytiPanaikintiMedeja- tavo komentarai visuomet pralinksmina ;)) nuo mėsos gabalėlio priklauso jų susukimo grožis. Aguonėlė šitoje srityje tikra profesionalė - jai gaunasi visuomet tobuli ;)
PanaikintiNuostabaus skonio, sultingi :) verta pasigaminti;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Lora :)
PanaikintiLabai skanūs ir sultingi suktinukai :) Išbandyta. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikinti