Kai pabosta bulviniai blynai, paįvairinimui galite išsikepti bulvinę picą - labai skanu ;)
- 5-6 vidutinio dydžio bulvių;
- 1 kiaušinio;
- 2 v.š. miltų;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 4 riekelių rūkytos kiaulienos šoninės;
- 1 svogūno;
- 1 pomidoro;
- tarkuoto fermentinio sūrio;
- gabalėlis sviesto;
1. Nuskustas bulves sutarkuokite per burokinę tarką. Rankomis gerai nuspauskite skystį ir sumaišykite su plaktu kiaušiniu, miltais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais (jei bulvės ne šviežios nepamirškite įdėti vitamino C).
2. Imkite mažą keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir įkaitinkite. Dėkite kupinus 3 valgomus šaukštus bulvių masės ir gražiai išlyginkite blyną. Apkepkite iš abiejų pusių.
3. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, sudėkite žiedais/pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir apkepkite.
4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite šoninę ir padėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalai.
5. Blyną dėkite į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Ant viršaus išdėliokite svogūną, šoninę, tarkuotą fermentinį sūrį ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15min. arba kol išsilydys sūris.
p.s. iš nurodyto kiekio išėjo trys blynai, įdaro kiekį nurodžiau dviems blynams.
Skanaus;)
šaltinis iš "Tango su samčiais"
Tikriausiai riebu iki skausmo, bet ir skanu iki nerealybės?:))))
AtsakytiPanaikintioi, ne Odeta, tikrai nėra žiauriai riebu ;) kepant blyną reikia labai ne daug aliejaus pilti ir viskas bus normos ribose, beveik;)))
PanaikintiNiam !
AtsakytiPanaikintiTaip, Laura ;)
PanaikintiAš pamišusi dėl bulvinių blynų...mano mamos patys nerealiausi pasaulyje, net aš tokių kepti neišmokau:( o dabar tiesiog sau neleidžiu jų valgyti, čia man sunkiau nei su saldumynais, tų tai bent nemėgstu...o čia svaigstu ir turiu save valdyti:(((
AtsakytiPanaikintisunkiausia ir būna, kai negali valgyti to ko nori..
PanaikintiSuper idėja!Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintioi kokie žmogeliukai - pasiilgti ;) ačiū, Redute ;)
PanaikintiJeigu ant iškepto blyno sudėsite pakepintus svoūnus, mėsyte, sūrį, keptuvę uždengsite dangčiu, tai sūris puikiai išsilydys toj pačioj keptuvėj, nereiks ne orkaitės jungti. Vis lengviau...
AtsakytiPanaikintidėkoju, už puikų pasiūlymą ;)
PanaikintiTikrai nebloga pica tik vietoj šoninės dėjau vadinamos šlapiankos dešros. Ir gavosi 👍
AtsakytiPanaikinti