2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU RUDAISIAIS PIEVAGRYBIAIS

Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi.

  • 3 vištienos krūtinėlių;
  • miltų;
  • druskos;
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 v.š. sviesto;
  • 1-2 v.š. šviežių čiobrelių supjaustytų lapelių;
  • 400 g rudųjų pievagrybių;
  • 60 ml sauso balto vyno;
  • 60 ml vištienos sultinio;
  • 50 ml grietinėlės;
  • saujelė šviežių pjaustytų petražolių;
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausis 6 gražūs kepsneliai. Tuomet pabarstykite kiekvieną druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
2. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir įdėkite vieną šaukštą sviesto. Kepkite krūtinėlę iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduos.
3. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištieną sudėkite pievagrybius (žinoma tinka ir baltieji pievagrybiai). Jei pievagrybiai ne vienodo dydžio, perpjaukite juos per pusę ar į keturias dalis. Tuomet ant grybų sudėkite likusius 2 šaukštus sviesto ir čiobrelius (jei ištirpdysite prieš sudedant grybus, sviestas pradės "degti" ir duos patiekalui kartumą). Maišant kepkite apie 6 minutes.
4. Supilkite sausą vyną, vištienos sultinį ir kepkite, kol padažo šiek tiek nugaruos ir jis sutirštės. Ir galiausiai supilkite grietinėlę.
5. Į padažą sudėkite iškeptas krūtinėles, petražoles. Kepsnelius pavartykite, kad pasidengtų padažu. 
Skanaus ;)

15 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. Smagu girdėti ir nepamiršk pasigirti ar skanu buvo ;)

      Panaikinti
  2. Kai susipažinau su savo vyru, nustojau valgyti pievagrybius. Visada pilnas šaldytuvas ir jo kamera miško grybų...ir jeigu pabandyčiau su pievagrybiais, likčiau nesuprasta. O tavasis receptas, taip apetitiškai atrodo, net pavydžiu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Odeta ;) Grybams ir aš jaučiu silpnybė, bet ne grybavimo procesui, todėl tenka "grybauti" parduotuvių lentynose ;))) Turi gaminti, kai vyras bus kokioj komandiruotėje, jei, žinoma, labai pasiilgsti;)

      Panaikinti
  3. Skanumynas! Saugausi ir butinai gaminsiu, nors maniskiui teks grybus nusikrapstyti :) Tiesa, niekad neatkreipiau demesio, kad buna ruduju pievagrybiu! Nesudetinga ju rasti prekybos centruose? O skonis kazkuo skiriasi nuo baltuju?
    Dekui uz ideja! ;) Pas Tave kaip visad antruju patiekalu ivairove ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Vilma ;) Šių pievagrybių laisvai rasi didžiuosiuose prekybos centruose, pvz. maximoje jie būna supakuoti, o prismoje - jų būna ir sveriamų. Skoniu jie man nesiskiria nuo baltųjų, tačiau yra kur kas tvirtesni. Pabandyk ir galėsi pati įvertinti ;)

      Panaikinti
    2. su nekantrumu laukiu atsiliepimų ;)

      Panaikinti
    3. Patiko! Ypac rudieji pievagrybiai- cia tai atradimas :)Baltuju negalejau pakest, o cia atrodo, kad misko derliu valgai! ;) Ir vyno nenaudojau, nes balto nevartoju ir neturiu. Tikrai dar gaminsiu, nes ir skanu, ir greita, nors krutinele ir lieka krutinele, t.y. sausoka mesa. Aciu uz ideja, Oditele! ;)

      Panaikinti
    4. Be galo džiaugiuos, kad patiko ir dar su atradimais grybų ;) o krūtinėlė bent jau man šitame recepte gavosi sultinga ;) svarbiausia neperkepti, o padažo kiekį galima ir padidinti ;)

      Panaikinti
  4. labas, o kuo pakeist balta vyna? dabar kaip tik darau, ir naudoju viska, isskyrus vyna, nes neturiu, ziuresiu kaip bus, bet jauciu nedidelis nusikaltimas jo nedet.

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kuo pakeist vyna? gal nebus didelis nusikaltimas jei jo nebus, dabar kaip tik darau, tai atrodo bus skanu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nieko nenutiks, jei neįpilsi vyno ;) vistiek bus skanu ;)

      Panaikinti
  6. Idealus patiekalas! Alyvuogių aliejus, vynas, sviestas, pievagrybiai ...Viskas taip dera! Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nėra už ką, labai smagu, kad išbandote ir grįžtate pasidalinti savo įvertinimu ;) pritariu - patiekalas tikrai idealus ;) gamintas ne kartą ir visuomet pavyksta.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...