Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi.
- 3 vištienos krūtinėlių;
- miltų;
- druskos;
- 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 3 v.š. sviesto;
- 1-2 v.š. šviežių čiobrelių supjaustytų lapelių;
- 400 g rudųjų pievagrybių;
- 60 ml sauso balto vyno;
- 60 ml vištienos sultinio;
- 50 ml grietinėlės;
- saujelė šviežių pjaustytų petražolių;
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausis 6 gražūs kepsneliai. Tuomet pabarstykite kiekvieną druska. Apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
2. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir įdėkite vieną šaukštą sviesto. Kepkite krūtinėlę iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduos.
3. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištieną sudėkite pievagrybius (žinoma tinka ir baltieji pievagrybiai). Jei pievagrybiai ne vienodo dydžio, perpjaukite juos per pusę ar į keturias dalis. Tuomet ant grybų sudėkite likusius 2 šaukštus sviesto ir čiobrelius (jei ištirpdysite prieš sudedant grybus, sviestas pradės "degti" ir duos patiekalui kartumą). Maišant kepkite apie 6 minutes.
4. Supilkite sausą vyną, vištienos sultinį ir kepkite, kol padažo šiek tiek nugaruos ir jis sutirštės. Ir galiausiai supilkite grietinėlę.
5. Į padažą sudėkite iškeptas krūtinėles, petražoles. Kepsnelius pavartykite, kad pasidengtų padažu.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Kada darysiu, tai 100 proc. :)
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti ir nepamiršk pasigirti ar skanu buvo ;)
PanaikintiKai susipažinau su savo vyru, nustojau valgyti pievagrybius. Visada pilnas šaldytuvas ir jo kamera miško grybų...ir jeigu pabandyčiau su pievagrybiais, likčiau nesuprasta. O tavasis receptas, taip apetitiškai atrodo, net pavydžiu:)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Odeta ;) Grybams ir aš jaučiu silpnybė, bet ne grybavimo procesui, todėl tenka "grybauti" parduotuvių lentynose ;))) Turi gaminti, kai vyras bus kokioj komandiruotėje, jei, žinoma, labai pasiilgsti;)
PanaikintiSkanumynas! Saugausi ir butinai gaminsiu, nors maniskiui teks grybus nusikrapstyti :) Tiesa, niekad neatkreipiau demesio, kad buna ruduju pievagrybiu! Nesudetinga ju rasti prekybos centruose? O skonis kazkuo skiriasi nuo baltuju?
AtsakytiPanaikintiDekui uz ideja! ;) Pas Tave kaip visad antruju patiekalu ivairove ;)
Dėkui, Vilma ;) Šių pievagrybių laisvai rasi didžiuosiuose prekybos centruose, pvz. maximoje jie būna supakuoti, o prismoje - jų būna ir sveriamų. Skoniu jie man nesiskiria nuo baltųjų, tačiau yra kur kas tvirtesni. Pabandyk ir galėsi pati įvertinti ;)
PanaikintiBandymas jau rytoj ;)
Panaikintisu nekantrumu laukiu atsiliepimų ;)
PanaikintiPatiko! Ypac rudieji pievagrybiai- cia tai atradimas :)Baltuju negalejau pakest, o cia atrodo, kad misko derliu valgai! ;) Ir vyno nenaudojau, nes balto nevartoju ir neturiu. Tikrai dar gaminsiu, nes ir skanu, ir greita, nors krutinele ir lieka krutinele, t.y. sausoka mesa. Aciu uz ideja, Oditele! ;)
PanaikintiBe galo džiaugiuos, kad patiko ir dar su atradimais grybų ;) o krūtinėlė bent jau man šitame recepte gavosi sultinga ;) svarbiausia neperkepti, o padažo kiekį galima ir padidinti ;)
Panaikintilabas, o kuo pakeist balta vyna? dabar kaip tik darau, ir naudoju viska, isskyrus vyna, nes neturiu, ziuresiu kaip bus, bet jauciu nedidelis nusikaltimas jo nedet.
AtsakytiPanaikintio kuo pakeist vyna? gal nebus didelis nusikaltimas jei jo nebus, dabar kaip tik darau, tai atrodo bus skanu.
AtsakytiPanaikintinieko nenutiks, jei neįpilsi vyno ;) vistiek bus skanu ;)
PanaikintiIdealus patiekalas! Alyvuogių aliejus, vynas, sviestas, pievagrybiai ...Viskas taip dera! Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintinėra už ką, labai smagu, kad išbandote ir grįžtate pasidalinti savo įvertinimu ;) pritariu - patiekalas tikrai idealus ;) gamintas ne kartą ir visuomet pavyksta.
Panaikinti