Galima pagalvoti, kad kopūstų troškiniui nereikalingi jokie receptai, bet keletas prieskonių keičia įprastą skonį.
- ~500g raugintų kopūstų;
- 1 svogūno;
- 1-2 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
- 1-2 a.š. džiovinto mairūno;
- 2-5 v.š. pomidorų padažo;
- 3 v.š. grietinės;
- žiupsnelis cukraus;
- 2 lauro lapelio, druskos, juodųjų pipirų;
1. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad praktiškai apsemtų. Užvirus vandeniui, patroškinkite apie 10 minučių ir sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir lauro lapelius. Troškinkite tol, kol kopūstai bus minkšti ir jei reikės įpilkite vandens (~1-1,5val.).
2. Troškinį pagardinkite paprika, mairūnu, pomidorų padažu, grietine, žiupsneliu cukraus, druska bei juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Skanus gyvenimas"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą