Nuoširdžiai siūlau pamėgti orkaitėje ruošiamus patiekalus, kurie iš jūsų neatims daug laiko gaminimui :)
2 porcijoms:
- 2 vištienos ketvirčiai (670 g);
- 5 vidutinio dydžio bulvės;
- 1 didelio svogūno;
- 1 nedidelės česnako galvutės;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 60 ml aliejaus;
- 3 v.š. raudono vyno acto;
- 3-4 v.š. skysto medaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Vištienos ketvirčius perpjaukite pusiau (nebūtinai) ir iš abiejų pusių apibarstykite čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Į gilesnę kepimo skardą sudėkite stambesniais gabalėliais pjaustytas bulves, svogūną, atskirtas neluptas česnako skilteles supilkite aliejų, actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Tolygiai paskleiskite inde ir išdėliokite vištienos gabalėlius.
- Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~50 min. Likus iki kepimo pabaigos ~15 min. ant viršaus pašlakstykite skystą medų.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą