2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

VIŠTIENA SU APELSINAIS IR BALZAMIKO ACTU

Nerealiai greitai pagaminamas patiekalas! Skonis labai sužavėjo ir jokio marinavimo, trunkančių valandas ar paras.  Prisiruoškite ir išbandykite ;)


  •  4 vištienos šlaunelių;
  • druska, juodieji pipirai;
  • 1 v.š alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. balzamiko acto;
  • 1 apelsinas;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 0,5 apelsino sulčių;
1. Vištienos gabalėlius pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. 
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištieną taip, kad oda būtų ant keptuvės dugno. Kepkite 7min. arba kol gražiai apskrus.  
3. Išimkite vištieną iš keptuvės, nupilkite riebalus. Tuomet vėl sudėkite vištieną ant kitos pusės, šalia išdėliokite į 8 skilteles supjaustytą apelsiną. Pakepkite apie minutę ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15min. (idealu, kad keptuvėje, kurioje kepėte, galėtumėte dėti į orkaitę. Aš perdėjau į skardą).
4. Išimkite vištieną ir užkaitę dujinę viryklę į keptuvę (skardą) su apelsinais supilkite balzamiko actą, apelsino sultis, įmeskite sviestą. Grąžinkite vištieną atgal į keptuvę, apvoliokite ir patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)


4 komentarai:

  1. Tikrai skanu...matosi :) Ir antį taip tiktų kept.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Laura ;) antis pas mane retas svečias, bet net neabejoju, kad šis pagaminimo būdas jai būtų idealus.

      Panaikinti
  2. Aš kepsiu kepsiu kepsiu!!Nu žiauriai skaniai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...