2015 m. kovo 27 d., penktadienis

BANDELĖS SU DEŠRELE IR PADAŽU

Puikus užkandis draugų vakarėliams ar pakramsnoti savaitgalį, žiūrint gerą filmą ;)


18 bandelių:
  • 500g bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapeliai);
  • 9 dešrelių 
  • 1 kiaušinio;
  • sezamo sėklų;
padažui:
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (400g);
  • 2-3 Vorčesterio padažo;
  • žiupsnelio dž. baziliko;
  • žiupsnelio dž. čiobrelių;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • druskos;
1. Į priekaistuvį sudėkite konservuotus pomidorus, įberkite baziliką, čiobrelius, aitriąją papriką, druską ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15min. arba tol, kol padažas sutirštės. Sumalkite virtuviniu smulkintuvu iki vientisos masės ir pagardinkite Vorčesterio padažu.
2. Kiekvieną tešlos lapelį padalinkite į tris dalis. Suvyniokite per pusę perpjautą dešrelę. 
3. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos. Kiekvieną aptepkite išplaktu kiaušiniu, užberkite sezamo sėklų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
4. Bandeles patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus ;)

patarimas: jei skubate, galite naudoti pomidorų padažą ir pagardinti išvardintais prieskoniais.


2 komentarai:

  1. Matau, kad pabarstyta ne sezamu, o juodgrūde.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. patikinu, kad tai juodosios sezamo sėklos, o ne juodgrūdė.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...