2015 m. liepos 20 d., pirmadienis

KEPTOS VIŠTIENOS BLAUZDELĖS ARBŪZO MARINATE

Iš tikrųjų ieškojau idėjų, ką galima skanaus padaryti iš arbūzo, bet tarp daugybes saldžių patiekalų ir gėrimų radau vieną įdomią idėją. Ar sugalvotumėte, kada marinatą pasidaryti iš arbūzo? Man tokia mintis nešovė, bet buvo tikrai skanu. Jautėsi aštrumas ir šiek tiek saldumas nuo arbūzo.



  • 1,400 kg vištienos blauzdelių (10 vnt.);
  • 500 g arbūzo minkštimo (sėklas išimkite);
  • 200 g aštraus pomidorų padažo;
  • 50 g medaus;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 0,5 a.š. druskos;
  1. Į blenderį sudėkite kubeliais pjaustytą arbūzą, pomidorų padažą, medų, sojos padažą, druską ir viską sumalkite iki vienalytės masės. Būtinai paragaukite. Jei arbūzas bus labai saldus, gali prireikti papildomai pridėti sojos padažo ar druskos.
  2. Supilkite marinatą ant vištienos blauzdelių ir marinuokite 1-2 val.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite blauzdeles ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.
  4. 250 g marinato supilkite į priekaistuvį ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 min. dažnai maišant, kol išgaruos didelė dalis skysčio ir gausis tirštas padažas.
  5. Tuomet likus kelioms minutėms iki vištienos iškepimo, kiekvieną blauzdelę aptepkite padažu ir dar pakepkite apie 2 min.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...