2019 m. gegužės 28 d., antradienis

TRAŠKŪS TRIUŠIENOS GABALĖLIAI SU SALDŽIARŪGŠČIU PADAŽU

Jei esate anksčiau naudoję tempuros tešlą daržovių, mėsos ar jūros gėrybių kepimui, tai šios tešlos receptas praktiškai identiškas. Iškepti gabalėliai būna traškūs ir maloniai tirpsta burnoje :)


4 porcijos:

  • 500 g "Lapino puotos" triušienos juosminės dalies file;
  • 1 a.š. džiovinto mairūno;
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • druskos;
  • aštraus saldžiarūgščio padažo pagal poreikį;
tešlai:
  • 1 stiklinės miltų;
  • 1 stiklinės šalto vandens;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos ir cukraus;
salotoms:
  • 1 vnt. nedidelio šviežio kopūsto;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • šlakelio raudonojo vyno acto;
  • šlakelio aliejaus;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  1. Dubenyje sumaišykite visus ingridientus skirtus tešlai ir palaikykite šaldytuve ~15 min. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Jei gausis per tiršta, įpilkite papildomai šlakelį vandens.
  2. Kopūstą ir papriką supjaustykite juostelėmis, sudėkite petražoles, įpilkite acto, aliejaus, pagardinkite pipirais, druska ir viską gerai išmaišykite.
  3. Triušienos file supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite mairūną, papriką, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
  4. Kiekvieną triušienos griežinėlį pamerkite į paruoštą tešlą, nupurtykite perteklių ir kepkite ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje (gilesnėje keptuvėje ar puode) iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus. Svarbiausia, kad kepdami gabalėliai vienas su kitu nesiliestų. Iškeptus perdėkite į lėkštę, ištiestą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, kad susigertų aliejaus perteklius.
  5. Galiausiai viską patiekite lėkštėje su aštriu saldžiarūgščiu padažu.
Skanaus ;)

p.s. šiam kartui naudojau kvietinius miltus "self-raising", kuriuose jau yra kildančių medžiagų, todėl kepimo miltelių dėti nereikėjo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...