2021 m. sausio 9 d., šeštadienis

SUMUŠTINIAI SU JAUTIENOS STEIKU IR GAIVIU PADAŽU

Iškeptą steiką galite panaudoti ir sumuštiniams paruošti - traškus batono gabalėlis ir gaivus padažas, tai viskas, ko reikia :)


 2 porcijoms:
  • 220 g "Kitchen me" jautienos paslėpsnio didkespnio;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 šakelės šviežio rozmarino;
  • gabalėlio sviesto;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 1 prancūziško batono;
padažui:
  • 2 v.š. majonezo;
  • 1-2 marinuotų agurkėlių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Padažui: į dubenėlį dėkite majonezą, smulkiai kubeliais pjaustytus agurkus ir česnaką, suberkite krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Viską gera išmaišykite ir laikykite šaldytuve iki tol, kol naudosite.
  2. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite česnako skiltelę ir rozmarino šakelę. Tada dėkite jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų po kelias minutes, nuolat laistantkeptuvės turiniu iki jūsų norimo steiko iškepimo. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite "pailsėti"  5min.
  3. Jautienos steiką sujaustykite plonomis riekelėmis, pagardinkite druskam maltais juodaisiais pipirais ir patiekite su prancūziško batono riekelėmis ir paruoštu padažu.
Skanaus ;)

Triukai:
  • naudojau šaldytą prancūzišką batono su žolelėmis, kurį pagal instrukciją iškepiau orkaitėje.
  • šaldiklyje nuolat turiu šviežių pjaustytų krapų. Rozmarino šakeles taip pat laikau užaldytas, todėl po ranka visada turiu reikiamų prieskonių patiekalams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...