2021 m. vasario 14 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTA KIAULIENOS IŠPJOVA SU RŪKYTA ŠONINE

Labai mažai pastangų reikalaujantis patiekalas. Padažas vertas atskirų liaupsių, bet kam šnekėti, jei galima pasigaminti ir valgyti su dideliu malonumu :) Daržoves galite naudoti pagal savo pasirinkimą, bet pomidorai būtini, nes jų sultys, kepimo metu, suteikia puikų skonį padažui.


3-4 porcijos:
  • 630 g kiaulienos išpjovos;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. druskos;
  • šakelės šviežio rozmarino;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 150 g pievagrybių;
  • 14 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 50 g sviesto;
  1. Kiaulienos išpjovą nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu. Nupjaukite plėves.
  2. Dubenėlyje sumaišykite papriką, kuminą, pipirus, druską. Prieskoniais padenkite išpjovą ir įtrinkite, kad geriau susigertų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite kiaulieną.
  4. Į kepimo indą dėkite smulkiai pjaustytą kiaulienos šoninę, į ketvirčius supjaustytus pievagrybius, išdėliokite pomidorus, kubeliais pjaustytą sviestą. Galiausiai dėkite apkeptą kiaulienos išpjovą, o ant jos viršaus užberkite rozmarino lapelius.
  5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. 
  6. Patiekti galite su mėgstamu garnyru, kaip pvz. bulvių koše, ryžiais ir pan.
Skanaus ;)

Triukai:
  • nusipirkę šviežio rozmarino, jį galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje. 
  • jei neplanuojate suvalgyti visų šviežių pievagrybių, juos supjaustytus taip pat galite užšaldyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...