blynelių tešlą ruošiu pagal šį receptą
įdarui:
- 200g nešaldytų krabų lazdelių;
- 100g pievagrybių;
- 1 nedidelio poro;
- 100g tarkuoto fermentinio sūrio;
- žiupsnelio dž. čiobrelių;
- žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos;
- druskos;
1. Pusžiedžiais supjaustykite porus, pievagrybius - griežinėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite porus ir pakepkite keletą minučių, kol jie suminkštės. Atidėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje iškepkite pievagrybius, kuriuos baigiant kepti pagardinkite dž.čiobreliais, aitriąją paprika ir druska. Pievagrybius dėkite į dubenį su porais.
3. Kai iškepti produktai šiek tiek pravės, sudėkite kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Jei reikia, dar pagardinkite druskos.
4. Paruošto įdaro uždėkite ant lietinio blyno, sulankstykite, kaip voką, ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
p.s. iš nurodyto kiekio pagaminau 8 blynus.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą