2021 m. vasario 7 d., sekmadienis

TRAŠKŪS RYŽIŲ KUKULIUKAI SU TUNU, KIAUŠINIAIS IR SŪRIU

 Skanūs, traškūs kukuliukai gali būti patiekiami, kaip pagrindinis patiekalas ir kaip puikus užkandis. Su ingridientais taip pat galite improvizuoti į valias ir gausite vis kitokį skonį. Beje, puikus būdas sunaudoti likučius, jei netyčia išvirsite per daug :)


18 vnt.:
  • 200 g ryžių (naudojau basmati);
  • 150 g konservuoto tuno aliejuje;
  • 2 virti kiaušiniai;
  • 3 v.š. gruzdintų svogūnų (galite keisti keptais);
  •  60 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
papildomai:
  • 2 kiaušinių;
  • miltų;
  • džiūvėsėlių (naudojau panko);
  1. Į verdantį vandenį įdėkite žiupsnelį druskos, suberkite ryžius ir išvirkite. Naudokite mažiau vandens, nei įprastai, kad išvirę nebūtų tokie birūs, o šiek tik lipnūs. Atvėsinkite.
  2. Į dubenį sudėkite ryžius, nuvarvintą ir pasmulkintą tuną, tarkuotus virtus kiaušinius, gruzdintus arba keptus svogūnus, sūrį, išplaktą kiaušinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Formuokite norimo dydžio kukuliukus, stipriai paspaudžiant, kad jie būtų tvirti (naudojau kupiną valgomą šaukštą).
  3. Imkite tris gilesnes lėkštes: į vieną suberkite miltus, antroje išplakite kiaušinius, į trečią suberkite džiūvėsėlius.
  4. Puode įkaitinkite 1 l aliejaus. 
  5. Kukuliukus apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėkite į įkaitintą aliejų ir apskrudinkite iš visų pusių.
  6. Patiekite su mėgstamu padažu. Idealiai tiktų grietinėlės ir pievagrybių padažas.
Skanaus ;)

Triukai: 
  1. vienu kartu kepkite po 5 kukuliukus ir vis su nauja kepimo partija mažinkite kaitrą, nes aliejus vis stipriau įkaista ir kukuliukai gali pradėti per stipriai skursti. Tai neaktualu, jei turite gruzdintuvą, kuriame palaikoma stabili temperatūra.
  2. iškeptus kukuliukus dėliokite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...