2011 m. birželio 28 d., antradienis

KEPTI VARŠKĖČIAI

iš tos gausybės "mandresnių" patiekalų dažniausiai pamirštam visiškai paprastus, kuriuos mielai valgydavom vaikystėje..taip buvo prisimintas šis gardumynas..;)

naudojau:
  • beveik 700g 9proc. riebumo varškės;
  • 4 v.š. cukraus;
  • 2 kiaušinius;
  • miltus;
varškę ištriname su cukrumi ir kiaušiniais..ir beriame miltus..kiek tiksliai nenurodysiu, kadangi nematavau.. tiesiog pajauti eigoje, kai tešla nebelimpa labai stipriai..įtariu padauginus miltų, gali būti per kieta ir tapti gumine..galutinis procesas - suteikti varškėčiams norimą formą..man šiandien nesinorėjo įprastinės formos..matote, kas iš to nenoro gavosi..:)) pagaliukus pamirkiau vandenyje apie 10min. ir suformavau ant jų varškės masę..ant silpnos ugnies apkepame keptuvėje iš abiejų pusių..patiekiau su grietine ir šaldytomis mėlynėmis, nes šviežios dar miške sirpsta..:) skanaus ;)

7 komentarai:

  1. mmm.. labai skaniai atrodo! Ir tiesa, dažnai pamirštame tuos paprastus patiekalus, kurie mus taip džiugindavo. Labai mėgstu varškėčius, tad, manau, tikrai pabandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip smagiai varškėtukai sumauti ant iešmelių atrodo! :) Užsinorėjau varškėčių labai. Nors imk ir eik kept vidurį nakties...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai įdomiai atrodo varškėčiai :) gražus pateikimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiuriu žiuriu atrodo ir skrandis pilnas, bet taip užsimaniau su žemuogių uogiene.. ;D

    AtsakytiPanaikinti
  5. ačiū merginos už komplimentus varškėčiams ;) jie niekuo nesiskiria nuo įprastinių, tiesiog kiek kitokia forma..žemuogių uogienės tikrai neatsisakyčiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nu super ideja kaip patiekti kitokia forms...
    vaikams tai turi labai patikti:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai ačiū, Anonimiške..;) kadangi vaikų neturiu, tai mus ir suaugusius šis vaizdelis džiugino..;) pritariu, kad vaikams tai būtų superinis pateikimas..;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...