2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

KEPTI AVIENOS GABALIUKAI

nenusibostantis mėsytės skonis..ir eksperimentuoti įdomu, nes nesinori gaminti vienodai, juo labiau, kad ne kasdien ją valgai..

 naudojau:

  • mažus avienos gabaliukus;
  • muskato riešutą, stambiai grūstus čili pipirus,  "kmynus", druską;
  • svogūnus;
  • šviežius špinatus, česnaką;
  • bulves, druską, aliejų;
ant gabalėlių beriame sutarkuotą muskato riešutą, čili pipirus, kmynus bei druską ir paliekame pasimarinuoti gerai valandai..tuo tarpu nusiskutame bulves, plonai supjaustome arba sutarkuojame ir pamerkiame į šaltą vandenį..avieną kepiname keptuvėje, į kepimo pabaigą sudedame svogūną..bulves taip pat iškepame, pagardiname krapais bei druska..ir galiausiai kitoje keptuvėje apkepame česnaką, sudedame špinatus ir pakepame tik kelias minutes, užberiame šiek tiek druskos..liko maloniausias dalykas - patiekti viską lėkštėje ir valgyyyti..;))



3 komentarai:

  1. O kur avienos gaunate? Atrodo labai gardžiai. Aš tik ėrieną dažnai gaminu, visa šeimyna ją mėgsta, o va iš avienos nieko neteko gaminti, nes niekur jos negaunu

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū, Forelle;) avieną pirkom iš ūkininkų, kurie tuom verčiasi ir patys išdarinėjo..parduotuvėse neužkliuvo akis už avienos, nebent ūkininkų turgeliuose įmanoma rasti..;) o kur jūs ėrieną perkate?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ėrieną iš eriukas.lt užsisakom. Dabar bandysiu per švaistūno įmonę, vieną dieną užsisakai, kitą atveža ir kainos mažesnės. Būtų mažiau vargo, tik žiūrėsim kokia kokybė bus

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...