2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

VAIKYSTĖS SKONIS - KAIMIŠKI SAUSAINIAI;)

su pirmu sausainio atsikandimu grįžau į savo vaikystę..;) akimirka - kai tešla dedama į mėsmalę ir sukant rankenėlę per formelę lenda ilgi sausainiai..žirklėmis vos spėdavom karpyti..;) ir kaip galėjau juos pamiršti..

 naudojau:

  • 150g sviesto;
  • 1 stiklinę cukraus;
  • 1 kiaušinį;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ~ 500g miltų;
sviestą šiek tiek pašildome, suberiame cukrų ir gerai išsukame mediniu šaukštu..tuomet įmušame kiaušinį, gerai išmaišome..kepimo miltelius sumaišykite su stikline miltų ir berkite į sviesto masę..palaipsniui maišant, sudedame likusius miltus..nuo rankų šilumos sušilus sviestui atrodys, kad tešla skystoka, bet nepergyvenkit..išminkytą tešlą atšaldome šaldytuve..tuomet kočiojame ir formuojame norimo dydžio sausainiukus..kepame orkaitėje, kol gražiai pagelsta..;)

sekantį kartą tešlą paliksiu šiek tiek storesnę..nors darbe jiekolegių buvo itin greitai sudoroti..;))
ta proga atsiverčiau savo senus užrašus ir stebuklingam sąsiuvinyje (1991m.) radau receptuką, pagal kurį šiuos sausainius darydavom..;) sekantį kartą dėsiu majonezo ir grietinės bei būtinai kepsiu dar ir dar kartelį..;)
be to, būsiu "mandra", nes įsigijau puikiąją formelę ir sausainiukai bus greitai padaryti (o knygelėje receptų tikrai nepaliksiu ramybėje..;))


4 komentarai:

  1. Bus idomu pamatyti ir isbandyti tavo recepta su majonezu ar grietine. Mano atsiminimuose jie tokie ir buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. būtinai pasidalinsiu receptu, DaivaW, kai tik išbandysiu..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. man tesla gavosi tokia trapi, kazi kodel?svieesta kambario temp naudojau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sunku pasakyt..recepte buvo nurodyta šiek tiek sviestą pašildyti, gal tai ir lėmė..tešla ir man gavosi trapoka, su ja reikia labai atsargiai elgtis..

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...