2012 m. sausio 8 d., sekmadienis

MĖLYNĖMIS MARGINTAS VARŠKĖS PYRAGAS*

jau tradicija tampa savaitgalį kepti pyragą ;) žinoma namie du valgytojai tokio kiekio neįveikia, tad tenka neštis į darbą ir vaišinti kolegas ;) ir noriu pasidžiaugti, kad tai mano jau 100-asis įrašas :)


  • 100g sausainių (naudojau damų pirštelius);
  • 50g sviesto;
  • 150g mėlynių (naudojau šaldytas su cukrumi);
  • 150g cukraus;
  • 500g president varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 385g kondensuoto pieno;
  • 2 v.š. krakmolo;
1. sausainius susmulkinkite blenderiu ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Kepimo formos dugną ištieskite kepimo popieriumi ir gerai prispauskite sausainių trupinius.
2. šaldytas mėlynes pavirkite puodelyje, kol masė sutirštės ir atidėkite į šalį.
3. visus likusius produktus gerai išmaišykite ir supilkite ant sausainių masės. Arbatiniu šaukšteliu mėlynių mišinį vingiais supilkite ant pyrago. Pyragą kepkite orkaitėje, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks švarus. Valgykite ataušusį.
Nepamirškite mėgstamo puodelio gėrimo ;)



šaltinis adaptuotas iš "Virtuvės ekspresas".

4 komentarai:

  1. Oi kaip skaniai žiūrisi! Ir niekad dar neteko girdėti apie "Damų pirštelius" pyrago pagrindui. O kuo skonis skiriasi nuo pvz. sausainių "Gaidelis"?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Vilma ;)jis ne tik skaniai žiūrisi, bet ir skanus buvo ;) galima naudoti kokius tik norite sausainius, namuose turėjau damų pirštelius, todėl juos ir naudojau, kurie man puikiausiai tiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. niam niam buvo labai skanus ir dbar žiūriu ir seilė jau varva :))) mes labai džiaugiamės kai lieka namuose skanėstų ir tu juos atneši į darbą :)))o kždar kaip gražiai jis atrodo :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, Agne, aš net neabejoju, kad labai skanu, kai kiti vaišina:)))) labai smagu, kad patiko ir tikiuos, kad ne paskutinis saldumynas, kuriuo jus pavaišinsiu:))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...