Pakankamai retokai kepu pyragus, todėl buvau be galo patenkinta, kai šį kartą rezultatas pranoko mano lūkesčius. Pagaminti iš tikrųjų paprasta, atrodo gražiai ir žinoma skanus.
- 500-800g slyvų (naudojau šaldytas);
- 1,5 stiklinės miltų;
- 120g sviesto;
- 3 v.š. cukraus;
- 3 kiaušinių trynių;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 30g smulkintų migdolų;
puriam baltyminiui sluoksniui:
- 3 kiaušinių baltymų;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- žiupsnelis druskos;
1. Persijokite miltus ir sudėkite supjaustytą sviestą ir kapokite peiliu, kol sviesto gabalėliai pasidengs miltais. Tuomet sudėkite likusius ingridientus ir išminkykite tešlą (ji gaunasi trapi).
2. Tešlą sudėkite į kepimo skardą, ant viršaus žievele į apačią sudėliokite slyvas.
3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min.
4. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, išplakite kambario temperatūros kiaušinių baltymus įbėrę žiupsnelį druskos ir dėdami po šaukštą cukraus. Plakite, kol baltymai taps standūs ir blizgūs.
5. Baltymus sudėkite ant pyrago ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Neringos blogo"
Atrodo nuostabiai !
AtsakytiPanaikintiAčiūūū, Ina :)
PanaikintiPamačiau nuotraukas ir pagalvojau: "Kažkur aš jį mačiau" Ir paskui prisiminiau, kad ir aš jį kepiau :) Geras pyragiukas :)
AtsakytiPanaikintiPritariu, Vilma, tikrai geras ;)
PanaikintiGrazus pyragelis;) ypact ie saldus blizgus laseliai ant baltymu kepures;)
AtsakytiPanaikintiDėkoju ;) "Neringos bloge" lašiukų nėra, nesuprantu kaip jie atsirado ;)
PanaikintiKaip kepanciai retai, tobulas! ;) Matyt tavo gabumai nesibaigia antrais patiekalais :) As vat priesingai- labiau kaifuoju nuo saldumynu gaminimo :D Tik baltymu kepure turbut nukrapstyciau, bt cia jau skonio reikalas :D
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma už tokį įvertinimą ;) su tavaisiais šedevrais net nesilygiuoju ;))) kadangi nesame saldumynų mėgėjai, retokai ir kepu..geriau jau antrieji patiekalai :))))
PanaikintiTikrai, kad atrodo graziai ir skaniai!
AtsakytiPanaikintidėkoju, Medeja;)
Panaikintio tai kur deti tuos migdolus i teslos vidu?
AtsakytiPanaikintitaip, į tešlos vidų.
Panaikintikepiau gyragiuka,gavosi labai skanus,tik ta baltymu kepure plona gavos,subliusko turbut istrauku,bet vistiek labai skanus,einu dar siandien kepti,yra slyvu reik naudotis proga.
AtsakytiPanaikintilabai džiaugiuosi, kad pyragas buvo gardus ;) tikiuosi, kad antrą kartą kepant gausis daili baltymų kepurėlė.. skanaus ;)
Panaikinti