2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

SLYVŲ PYRAGAS SU PURIU BALTYMINIU SLUOKSNIU

Pakankamai retokai kepu pyragus, todėl buvau be galo patenkinta, kai šį kartą rezultatas pranoko mano lūkesčius. Pagaminti iš tikrųjų paprasta, atrodo gražiai ir žinoma skanus.


  •  500-800g slyvų (naudojau šaldytas);
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 120g sviesto;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 30g smulkintų migdolų;
puriam baltyminiui sluoksniui:
  • 3 kiaušinių baltymų;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
1. Persijokite miltus ir sudėkite supjaustytą sviestą ir kapokite peiliu, kol sviesto gabalėliai pasidengs miltais. Tuomet sudėkite likusius ingridientus ir išminkykite tešlą (ji gaunasi trapi). 
2. Tešlą sudėkite į kepimo skardą, ant viršaus žievele į apačią sudėliokite slyvas.
3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min.
4. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, išplakite kambario temperatūros kiaušinių baltymus įbėrę žiupsnelį druskos ir dėdami po šaukštą cukraus. Plakite, kol baltymai taps standūs ir blizgūs.
5. Baltymus sudėkite ant pyrago ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Neringos blogo"

14 komentarų:

  1. Pamačiau nuotraukas ir pagalvojau: "Kažkur aš jį mačiau" Ir paskui prisiminiau, kad ir aš jį kepiau :) Geras pyragiukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Grazus pyragelis;) ypact ie saldus blizgus laseliai ant baltymu kepures;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju ;) "Neringos bloge" lašiukų nėra, nesuprantu kaip jie atsirado ;)

      Panaikinti
  3. Kaip kepanciai retai, tobulas! ;) Matyt tavo gabumai nesibaigia antrais patiekalais :) As vat priesingai- labiau kaifuoju nuo saldumynu gaminimo :D Tik baltymu kepure turbut nukrapstyciau, bt cia jau skonio reikalas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma už tokį įvertinimą ;) su tavaisiais šedevrais net nesilygiuoju ;))) kadangi nesame saldumynų mėgėjai, retokai ir kepu..geriau jau antrieji patiekalai :))))

      Panaikinti
  4. o tai kur deti tuos migdolus i teslos vidu?

    AtsakytiPanaikinti
  5. kepiau gyragiuka,gavosi labai skanus,tik ta baltymu kepure plona gavos,subliusko turbut istrauku,bet vistiek labai skanus,einu dar siandien kepti,yra slyvu reik naudotis proga.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai džiaugiuosi, kad pyragas buvo gardus ;) tikiuosi, kad antrą kartą kepant gausis daili baltymų kepurėlė.. skanaus ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...