Senai buvau nusižiūrėjus šį patiekalą, tačiau tik dabar prisiruošiau nusipirkti žirnių ankščių ir skoniu, žinoma, likau tikrai patenkinta ;)
- 6 vištienos blauzdelių;
- 1 v.š. augalinio aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 3 skiltelių česnako;
- ~80ml baltojo vyno acto;
- 3-4 a.š. cukraus;
- 2 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. raudonosios paprikos dribsnių;
- 250g jaunų žirnių ankščių;
1. Blauzdeles iš visų pusių apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištieną. Kepkite nuo 5 iki 8 min. kol gražiai apskrus.
3. Indelyje sumaišykite vyno actą, cukrų, druską, papriką ir griežinėliais pjaustytą česnaką.
4. Iš keptuvės išimkite vištieną ir sudėkite į skardą.
5. Tuomet į keptuvę supilkite indelio turinį ir kai tik užvirs, užpilkite ant vištienos. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25min.
6. Ir pabaigoje sudėkite žirnių ankštis bei kepkite dar apie 10 min.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Manau, kad ir man tokia vištiena patiktų :) Atrodo ir skamba skaniai
AtsakytiPanaikintiAčiū, Medėja ;) tai iš tiesų paprasta ir gardu ;)
Panaikinti