Skaniausia man ši pynė, kai dar šilta - tikras gardumėlis prie kavos puodelio.
- 120 g šilto pieno;
- 1-2 a.š. cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 50 g sviesto;
- žiupsnelis druskos;
- 15 g šviežių mielių;
- 300 - 350 g miltų;
aptepimui:
- 50 g sviesto (kambario temperatūros);
- 3 v.š. cukraus;
- 1-2 a.š. cinamono;
1. Sumaišykite pieną, cukrų ir mieles ir palikite kelioms minutėms suputoti.
2. Kitame dubenyje supilkite persijotus miltus su druska. Padarykite duobutę ir į ją įpilkite paplaktą kiaušinį, pravėsusį tirpintą sviestą, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 min., kol ji taps minkšta, glotni ir elastinga. Padarykite rutuliuką ir kildinkite 1-2val., kol padvigubės.
3. Aptepimui minkštą sviestą išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.
4. Iškilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1cm storio ir ištepkite sviesto mase.
5. Tešlą susukite į volelį ir perpjaukite išilgai neįpjaunant galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką. Iš virvelės suformuokite "vainiką" (detaliau pažiūrėkite čia).
6. Padėkite kildinti ir kai iškils kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25min.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Neringa-blogas"
Nuostabiai atrodo. net per ekrana cinamonu pakvipo ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Ina ;) cinamonas kepiniams visuomet suteikia puikų aromatą ;)
PanaikintiKazkur maciau toki grazu kringeli su visom instrikcijom kaip ji supint :) gaila tikriausiaiji butu pjaustyt :D
AtsakytiPanaikintiesu įkėlusi nuorodą į receptą su visom instrukcijom ;) o aš ir nepjausčiau - o plėšiau :))))
PanaikintiGrooožis! :)
AtsakytiPanaikintiačiūūū ;) kaip kam ir gražiau gaunasi, bet pirmam kartui sakyčiau visai neblogai ;)
Panaikinti