2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

KEPTOS ŠVIEŽIOS KREVETĖS SU CITRINA

Nepameluosiu - dieviškas skonis ;) Pirmą kartą valgiau šviežių krevečių, nei pro kur nesulyginamas skonis su šaldytomis. Ir kur aš anksčiau buvau ;) Be to išdarinėti jas labai paprasta. 


  •  ~200 g šviežių išdarinėtų krevečių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • 6 juostelės citrinos žievelės;
  • 1-2 v.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelis druskos;
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite krevetes, citrinos žieveles, smulkiai pjaustytą česnaką. Pagardinkite druska. Kepkite apie 4 min., kol krevetes nebebus skaidrios. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
2. Patiekite su makaronais ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)


idėja iš "Everyday Food with Sarah Carey"

4 komentarai:

  1. drauge tu nuostabi, tiesiog mano patiekalas :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, norejau pasiteirauti o kur radot svieziu kreveciu pirkti? :) nes kazkaip LT niekur nemaciau ir teko girdeti, kad ju cia isvis neveza niekas svieziu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pirkau maximoj ir jei nemeluoja, tai ale šviežios;) žinoma ne tokio šviežumo, kaip ką tik pagautos iš jūros, bet jei žinote jų gabenimo paslaptį, tikrai būtų įdomu išgirsti ;) dar iki šiol neteko ragauti svečioje šalyje šviežių, bet šių skirtumas jautėsi nuo sušaldytų pakuotėse.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...