Nepameluosiu - dieviškas skonis ;) Pirmą kartą valgiau šviežių krevečių, nei pro kur nesulyginamas skonis su šaldytomis. Ir kur aš anksčiau buvau ;) Be to išdarinėti jas labai paprasta.
- ~200 g šviežių išdarinėtų krevečių;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1-2 skiltelės česnako;
- 6 juostelės citrinos žievelės;
- 1-2 v.š. citrinos sulčių;
- žiupsnelis druskos;
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite krevetes, citrinos žieveles, smulkiai pjaustytą česnaką. Pagardinkite druska. Kepkite apie 4 min., kol krevetes nebebus skaidrios. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
2. Patiekite su makaronais ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)
idėja iš "Everyday Food with Sarah Carey"
drauge tu nuostabi, tiesiog mano patiekalas :DDD
AtsakytiPanaikintižinojau drauge, kad tau patiks ;)
PanaikintiSveiki, norejau pasiteirauti o kur radot svieziu kreveciu pirkti? :) nes kazkaip LT niekur nemaciau ir teko girdeti, kad ju cia isvis neveza niekas svieziu :)
AtsakytiPanaikintipirkau maximoj ir jei nemeluoja, tai ale šviežios;) žinoma ne tokio šviežumo, kaip ką tik pagautos iš jūros, bet jei žinote jų gabenimo paslaptį, tikrai būtų įdomu išgirsti ;) dar iki šiol neteko ragauti svečioje šalyje šviežių, bet šių skirtumas jautėsi nuo sušaldytų pakuotėse.
Panaikinti