2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

PYRAGAS SU PERSIKAIS IR JOGURTU

"Aš kol kas papuolu į tą ratą, kurios negamino torto su persikais" - rašiau aš. "Oditele - greit pagamink kokį su savo puikia interpretacija ;)" - rašė Indrė. Jau buvau susipirkus visus produktus ir ryte einant į darbą planavau, kaip grįžus kepsiu šį pyragą, kai netikėtai būnant darbe gavau sms: "įsidėjau jogurtą į darbą". Ane?:) Ir manęs atsiklausti nereikėjo ;)) Taigi, neplanuotai pyragas buvo kepamas kitą dieną ;) Interpretavau remdamasi IndrėsRedos ir AJ receptai jau gamintais pyragais ;) Ačiū, merginos ;)

 pyrago pagrindui:

  • 1 kiaušinis;
  • 2v.š. aliejaus;
  • 80g cukraus;
  • 3 v.š. miltų;
  • 0,5a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5a.š. vanilinio cukraus;
jogurtiniam kremui:
  • 350g jogurto su persikais (naudojau ekologišką BIOS firmos);
  • 200ml 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 2v.š. cukraus;
  • 20g želatinos;
  • 100ml vandens;
  • citrinos sulčių (pagal skonį);
  • 800g konservuotų persikų;
1. Pirmiausiai užpilkite želatiną vandeniu, kad ji išbrinktų.
2. Pyrago pagrindui kiaušinį išplakite su cukrumi, kol masė pabals, suberkite vanilinį cukrų. Supilkite aliejų, gerai išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Kepimo formą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite 180laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pagrindas iškepęs,kai įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas). Iškepusį pagrindą atvėsinkite formoje.
3. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų. 
4. Blenderiu sutrinkite gerai nuvarvintas 4 konservuotų persikų puseles.
5. Jogurtą, sutrintus persikus atsargiai sumaišykite su išplakta grietinėle.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garuose ir atvėsusią supilkite į jogurtinį kremą.
7. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir vėl viską gerai išmaišykite.
8. Kremą supilkite ant pyrago pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Kai viršus pradės stingti, papuoškite likusiomis 4 persikų puselėmis ir grąžinkite vėl į šaldytuvą  mažiausiai 3val., kad galutinai sustingtų.

Ooo, kaip ilgai slinko tos valandos ;)) Dar tą patį vakarą paragavom ir likom sužavėti skoniu (momentaliai neliko pusę pyrago;))) Labai rekomenduoju, nepavykti tiesiog negali ;)



12 komentarų:

  1. Oooo šitie nerealiai geri...nenustoju tai kartoti, nes tikrai, jie tokie, jei klausiu vyro kokį pyragą pagaminti, tai sako - tą jogurtinį su persikai..:DD jie ypač šiltuoju metų laiku liuks, nes tokie gaivūs...
    mmm...niam niam...atrodo nuostabiai!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Redut ;) įsitikinau, kokie jie nerealūs ;) ir nesvarbu sezonas:)) žinoma, vasarą jie nepakeičiami:)

      Panaikinti
  2. Mačiau jį kažkur kitur, bet pas tave tas grožis ir paprastumas užkabino. Smalsu išbandyt, tik nėra kolkas kas tiek sudorotų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma;) tik atrodo, kad pyrago daug, bet patikėk mes dviese vienu prisėdimu suvalgėm pusę pyrago;) tikrai verta :)

      Panaikinti
  3. Oi, kaip lyžtelčiau dabar šito gaivumėlio.Kepiau aną varškinį, su citrininiu kremu iš didesnio kiekio, tai man jis taip iškilo, kad viršus visas sutrūkinėjo, gavau nupjauti:), kad galėčiau užtepti kremą, gal dėl to, kad storą kepiau:)bet šiaip skanus pyragėlis:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Srove;)) pritariu, tikra gaivuma:)
      malonu, kad išbandei pyragą su varške:) maniškis iškilo idealiai, bet taip idealiai ir "sukrito":)) svarbiausiai, kad pavyko ir patiko;)

      Panaikinti
  4. Nuotraukos puikios, paruošimas pagal receptą nesudėtingas, turiu spintelėj konservuotų persikų, tad būtinai gaminsiu. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Segebute;) neturiu kantrybės saldumynų gaminimui, patinka, kas paprasta, greita ir svarbiausia skanu:) lauksiu tavojo pyrago:)

      Panaikinti
  5. m mm, kaip uzsimaniau :D o gal matete ar yra paprastose parduotuvese (na maximose ) pirkti koncervuotu mandarinu dar ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kadangi PC asortimento negaliu įvardinti, todėl nepasakysiu, kur galima rasti konsevuotų mandarinų;) bet logiškai galvojant - rasite parduotuvėse, kur yra bet kokių prekių didesnis pasirinkimas:) bet kokiu atveju, galite keisti ir kitais vaisiais ;)

      Panaikinti
  6. Šaunu, kad patiko :) mielai imu gabalėlį ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Indre;) tavo dėka ir gimė noras gaminti šį pyragą ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...