2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

KIAULIENOS VĖRINUKAI*

Kadangi šašlykus šiuo metu kepti lauke per šalta, lepinamės keptais namuose ;) Vėrinukai sultingi, lengvai paruošiami ir greitai galite mėgautis skania vakariene ;)


  •  apie 500g kiaulienos, pjaustytos kubeliais;
  • 6 česnako skiltelės, traiškytos;
  • 1 a.š. aitriųjų paprikų gabaliukų;
  • 1 a.š. saldžiosios paprikos;
  • 1 citrinos sultys ir žievelė, tarkuota;
  • 3 v.š. petražolių, smulkintų;
  • 1 v.š. vyno;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
1. Medinius iešmukus mirkykite šaltame vandenyje 30 min. prieš naudodami. Visus produktus supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Mėsą marinuokite mažiausiai 30 min.
2. Kiaulieną suverkite ant iešmukų ir vartydami kepkite įkaitintoje keptuvėje 10 min. Dar po 10 min. patiekite su mėgstamomis saltomis.

Patiekiau su špinatų ir pomidorų salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, druskos ir juodųjų pipirų padažiuku.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

4 komentarai:

  1. O jergau koks skanumynas, labai labai skaniai atrodo :) reik servetėlės seiles apsišluostyt :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :DD ačiū, Redut ;) tikiuosi radai servetėlių :D siūlau išbandyti ir pajusti tikrąją skonį ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...