2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

KEPTA VIŠTIENA SU AVINŽIRNIAIS*

Adaptavau receptuką iš knygos "Virtuvės ekspresas" mat ne visus ingridientus turėjau, o receptukas suviliojo :) Ir cinamonas čia puikiai derėjo, vištiena gavosi sultinga, avinžirnių garnyras tiko idealiai :) Rekomenduoju :)


  •  8 vištienos kulšelės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 a.š. cinamono;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, smulkintas;
  • 3 česnako skiltelės, traiškytos;
  • 400g konservtuotų avinžirnių;
  • 200ml vištienos sultinio, karšto;
  • sauja džiovintų slyvų, perpjautų per pusę;
1. Vištieną gerai pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais, apibarstykite cinamonu. Nustatykite vidutinę kaitrą ir įkaitinkite šaukštą aliejaus. Vištieną sudėkite oda į apačią ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Išimkite.
2. Supilkite likusį aliejų, suberkite svogūną ir įmeskite žiupsnelį druskos. Pakaitinkite apie 5min., kol svogūnas suminkštės. Suberkite česnaką ir pakepkite kelias minutes. 
3. Įmaišykite avinžirnius ir supilkite sultinį. Užvirkite, suberkite slyvas, pamaišykite.
4. Sudėkite keptuvės turinį į skardą. Ant viršaus išdėliokite vištienos kulšeles ir dėkite į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite apie 1val.
Skanaus ;)



4 komentarai:

  1. Mmm... Skamba labai skaniai. Man labai patinka mėsos ir cinamono derinys :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Viktorija ;) man tai pirmas susidūrimas su cinamonu, kai jis dedamas ne į saldžius patiekalus..bet patiko ir manau, kad panaudosiu dar ne kartą ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...