2012 m. birželio 4 d., pirmadienis

SPRANDINĖS SUKTINUKAI SU GRYBAIS

Parsinešiau šiandien gražų sprandinės gabalėlį. Ir pervertus tiek šaldiklio stalčius, tiek išsaugotų receptų nuorodas, gimė šis patiekaliukas. Gavosi labai sultingi ir skanūs suktinukai ;)


  • 4 kiaulienos sprandinės gabalėlių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • šaldytų miško grybų;
  • džiovintų čiobrelių;
  • pusę svogūno;
  • 2 v.š. pomidorų padažo;
  • 0,5 kubelio daržovių sultinio;
  • 1 v.š.miltų;
  • sviesto, aliejaus;
  • miltų;
1. Plonais gabalėliais supjaustykite sprandinės mėsą ir šiek tiek pamuškite, kad būtų plonesnė. Užberkite druskos ir juodųjų pipirų. Palikite pasimarinuoti.
2. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, įpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol suminkštės. Tuomet sudėkite grybus (prieš tai apvirtus vandenyje), pakepkite, pagardinkite druska ir dž.čiobreliais bei pomidorų padažu.
3. Imkite sprandinės gabalėlį, dėkite grybų įdaro, susukite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
4. Suktinukus apvoliokite miltuose ir apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite į  karščiui atsparų indą ir užpilkite mišiniu paruoštu iš daržovių sultinio ir miltų. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-30min.
Valgykite su mėgstamu garnyru. Skanaus ;)


adaptuota pagal "Aguonėlę"

3 komentarai:

  1. Patiekalas skanus, bet jokio konkretumo del patiekalo sudedamuju daliu kiekio, nera issamumo gaminimo procese

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad kiekviena bent kiek patyrusi seimininke is akies visus tokius darbus daro. Juk ir tas pats kiaulienos gabaliukas gali buti skirtingas, ir svogunas ir visa kita. Nenorekite, kad jau grynai iki miligramu jums ismatuotu ir surasytu. Juokinga.
    Patiekalas atrodo labai gerulis. Bandysiu. Tik jau dabar zinau, kad kiek paivairinsiu, nes desiu pievagrybius ir tikriausiai patroskinsiu indelyje vietoj kepimo orkaiteje.

    Dekui uz ideja :-)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...