2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

LAŠIŠA SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS

Taip paprasta paruošti lengvą ir skrandžio neapsunkinančią vakarienę. Išbandykite ;)

  •  2 a.š. skysto medaus;
  • 4 a.š. Dižono garstyčių;
  • 3 v.š. baltojo vyno acto;
  • pusę puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 vidutinio svogūno;
  • 1 puodelio šviežių batono trupinių;
  • 4 gabalėliai lašišos file;
  • pundelis žaliųjų šparaginių pupelių;
1. Pirmiausiai pasiruoškite padažą, t.y į indelį sudėkite medų, garstyčias, supilkite actą, alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei viską gerai išplakite.
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudekite į skardą. Ant viršaus užpilkite 2 šauktus padažo ir sumaišykite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5min.
3. Blenderio pagalba susimalkite šviežių batono trupinių (2-3 riekelės) ir įpilkite 1 šauktą padažo. Išmaišykite.
4. Ant lašišos gabalėlių užpilkite 1 šaukštą padažo, paskirstykite rankos pagalba ir ant viršaus dėkite batono trupinius. Pagardinkite šiek tiek druska ir juodaisiais pipirais.
5. Svogūnus skardoje šiek tiek pastumkite į šonus ir dėkite lašišą. Kepkite apie 10min.
6. Pasūdytame vandenyje virkite šparagines pupeles apie 4min., kad išliktų traškios. Prieš dedant į lėkštę gerai nuvarvinkite ir užpilkite šiek tiek padažo. Patiekite kartu su lašiša.
Skanaus ;)

šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...